24 dec. 2014

By failing to prepare, you are preparing to fail. ― Benjamin Franklin

Och just så är det faktiskt även i hundträningen...har jag nu i höst blivit tvungen att inse. Jag har faktiskt aldrig varit särskilt duktig på att planera min träning och det har hittills funkat bra. När jag har läst och hört om människor som skriver träningsdagböcker så har jag nästan fått ont i magen och fyllts av ångest. Jag har förnekat detta uppstyrda och petnoga sätt att träna hund får att nå sina mål. Vi har tränat på det som har känts kul för stunden och jobbat ihop momenten innan tävling. Trots att jag inte har haft en träningsdagbok så har jag ändå haft någon sorts koll på träningen och vad jag behöver träna mindre eller mer på.

Men...nu är det väl så att jag under hösten har insett att det kanske ligger något i det där med att dokumentera och planera sin träning....*suck* ;p I alla fall om jag vill kunna prestera ute på tävlingsplanerna ;p!

Just nu skriver jag ner några plus, minus och "tänk på" punkter efter varje (eller nästan varje) träningstillfälle. Jag har dock ännu inte hittat något bra systematik i hur jag bör organisera och analyserna noteringarna. Men jag kommer väl på det snart. Och jag försöker även ha en plan (eller något som likar en plan) innan jag går ut och tränar. Det jag däremot inte är tillräckligt duktig på ännu, vilket jag antar faktiskt är den svåraste delen i hundträning, är min plan B. Dvs, vad gör jag om hunden inte gör det jag vill att den ska göra? Eller vad gör jag om en situation uppstår som jag inte har räknat med?


Säger som Benjamin Franklin, "By failing to prepare, you are prefaring to fail."

Vilda spårar på åker

Lite miljöträning för valpen

1 kommentar:

  1. Join skyhealthnews.com - World's Largest healthcare and medical study Community to get advance Health Information & solutions to all diseases queries and stay upto on the Latest Health News

    SvaraRadera