2 nov. 2010

Uppflyttade till lägre spår!

Den 31/10 tävlade Blackie o jag vårat allra första appell spår. Nervös som tusan...som vanligt åkte man iväg i regnet till Kista. Spåren las vid Järvafältet och tyckte själv att det var riktigt bra spår. Började prata spårlinor med en annan kvinna som också skulle tävla och insåg snart att min lina var på gränsen för att vara för kort...som tur va fanns det en snäll själ som lånade ut sin =) Iallafall så fick vi ta vårat spår efter en lång väntetid. Med kattmat i fickan och hunden selad och klar begav vi oss ut på ängen. Blackie gick som tåget. Jäklaranamma vilken spårhund man har! (inte för att appell spåren är särskilt kluriga..;) hon spårar redan klockrent på assfalt). Hon liggmarkerade alla tre pinnarna och gick nästan helatiden med nosen fastklistrad i spårkärnan. I första vinkeln dock verkade som om hon blev osäker på mig eftersom hon först tog vinkeln..stannade efter ett par meter, tittade på mig...gick tillbaka till mig och rundade mig och sen fortsatte som ingenting hade hänt. Fullpott på spåret!

Sedan körde de som va klara med sina spår tillbaks till klubben (stockholms avdelningen) för att utföra specialen samt lydnads delen. Men det tog en bra lång stund innan alla var tillbaka. (var sammanlagt ute 10 timmar och "tävlade den dagen--*pust*) Budföringen för de allra flesta gick riktigt åt skogen (iallafall vad jag såg). Hundarna ville till publiken och tyckte att det var roligare att busa runt på en stor öppen plan =D Blackie gjorde sin budföring klockrent...MEN idiot som man kan va ibland när man blir glad...belönade jag Blackie med en dutt PÅ PLAN efter TL hade sagt "moment slut". Pistol skott! hmmmm. Skulle ha fått en 10:a men fick istället en 6:a....kunde ha fått en 0:a..men hade en schysst dommare! *phew*

Anyway så fick vi också en 10:a på platsliggningen. Efter väldigt många timmar i bilen och en hel del in och ut ur bilen för Blackies del så va hon HELT slut inför lydnaden. Man märkte att hon inte alls var med när vi skulle in på plan. Linförigheten var inget att skryta om direkt men fick bra betyg ändå. Hela kalaset slutade på 284 p och UPPFLYTT! Samt att vi vann hela köret!

Filippa Ek och hennes boxer Ester blev också uppflyttade den dagen! Grattis!

Här kommer lite bilder från en dag på ssbk.
<---fotograf Filippa EkVa i helsike?!

Blackie o Ester kör en race runda efter lydnad och spårFramförgående

Snyggaste malle tjejen hoppar lite hinder


5 kommentarer:

 1. Ni är bara såååå bra :) kramar på er :)

  SvaraRadera
 2. dere er så flinke, og syntes det er veldig moro å lese om dere på bloggen. ble inspirert til å trene mere spor med java nå. selv syntes jeg det er vanskelig å få henne til å spore på asfalt. må trene mer.
  fine bilder, og stor grattis til dere begge. dere kommer til å nå langt:)

  SvaraRadera
 3. Det finns bilder på er i mitt album på FB, "Appellspårtävling den 31 okt 2010". Ladda hem dessa bilder ni vill ha. Grattis än en gång till det kanonfina resultat! Ni är bara bäääst!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. GRattis grattis.!!!!

  va roligt för er!!!
  kram grannen s

  SvaraRadera
 5. Grattis!..så det går att spåra med en sån duracellkanin?

  Micke

  SvaraRadera