28 juni 2010

Varmt varmt varmt

En super varm dag tillbringades på Skansen med Janne o min familj. Eftersom syrran jobbar där så fixade hon in oss med lite gratis biljetter :p tur det eftersom det fasen kostar en bra slant att komma in. Blev först en sväng in på terrariet såklart och sen fika med nybakta bullar från bageriet för att sen fortsätta turen förbi vargarna, björnarna, sälarna, uttrarna, ugglorna och sen älg kalvarna. Janne gjorde självklart några försök att prata med ankorna, men misslyckades. Han hade ju inge mat att erbjuda. Haha. Janne kvackar som en riktig anka..jätte roligt =)
(lägger upp bilder senare)


Någon har stlitit av och snott våra "vindskydd grejsemojser" (sitter vid fönsterna på bilen o gör att man kan ha fönstrena öppna utan att det regnar in eller blåser för mycket in i bilen..skit bra när hundarna sitter i bilen...dyra grejer när dom är helt nya). Så Janne är bra sur nu....me too! Så hundarna och jag tog en tur runt i stora parkeringen och kikade in i lite volvosar men hittade inget. Grrr!

Anyway...la ett spår var med 1 vinkel åt Baz o Blackie. Baz fick ta sitt direkt och gjorde bra med tanke på att han fick spåra över ett hinder och på asfalt. Blackies spår fick ligga i ca 30 min och hon for iväg som en misil på spåret. Fick bromsa upp henne ganska rejält men hon ligger stenhårt på. Virrade runt lite i vinkel men hittade och körde på till slutet där dutten låg. Hon gillar verkligen att arbeta med nosen!

Förra veckan "vandrade" Blackie och jag första etappen av Roslagsleden. Vi började vid Mörby Centrum och gick förbi Rösjön och vidare till Täby. Totalt gick vi ca 2 mil och var ute ca 5 timmar. Vi såg två rävungar och ett gäng vita kossor=p Himla härligt va det och Blackie fick vara lös nästa hela tiden. Blackie fick också bada lite ...det va väldigt varmt ute. När vi väl va ca 3 km ifrån Täby C så fick vi faktiskt snålskjuts hem av en snäll pojkvän. Vi var väldigt trötta och väldigt hungriga båda två. Blackie sov gott den natten kan jag säga.

Just det..midsommaraftonen firades hemma hos Peter, Anna-karin, Robin och Hanna tillsammans med Marie och Anna-Karins pappa. =)! Hade super trevligt men tyvärr så var det min tur att vara chafför.Glöm inte solskyddsfaktorn för bubblan! Och inga hundar i varma bilar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar