30 maj 2010

Resultat från Österbybruk 2010

BIR-Valp m. HP
"Nice head and expression. Excellent neck. Tophine should be straighter. A litte bit long in body. Enough bone. Good angulation. Regular moves."
Domare: Borges Manuel Lourei
Jisses vilken dag det var igår. Regn och tustentals skällande, arga, glada, stressade och oroliga hundar. Måste ju understryka att vi är helt novis på allt det här med utsällningar och att det mest var för en skoj grej och bra träning, och vem vet, en dag kanske vi måste tillbaka in i utställningringen för att kunna få en viss titel ;P

kl 7: 30 efter vaccinations kontrollen tog vi en kort promenad med Blackie o Baz...och Blackie höll på att ge mig hjärt attack eftersom hon inte ville bajsa...någon som hon mycket väl skulle kunna tänka sig göra inne i ringen istället. (hon sätter sig vart som helst när som helst ifall det trycker på). Men tillslut gjorde hon det hon skulle. *phew* sen tillbaka till bilen för lite frukost åt hundarna medans Janne och jag gick runt och kollade av läget. Många ringar och många tält....ja och vi som inte ens hade paraply med oss, men det fixade sig ändå.
Sen tillbaka till bilen och hämta Blackie, campingstolarna och lite diversa saker som man kunde tänka sig behöva.

Blackie lade sig tillrätta på sin filt ganska snabbt trotts alla hundar runt omkring. Fick komplimanger för hur lugn hon var och frågan ifall vi hade varit på många uställningar och om det var däför hon var så lugn? hahahah ;)


Vi gick ju sen in i ringen igen för att tävla mot resten av BIR vinnande valpar and the competition was hard =P En extremt fin amstaff, dalmatiner, alaskan malamut, flat, och en annan som liknar en aussie med kuperad svans (kommer ej på vad rasen heter). Domaren var någon väldigt känd äldre dam från Belgien. Blackie va helt slut och ville inget annat än lägga sig ner och jag hade tappat lusten totalt..var också helt slutkörd, men vi gjorde vårt bästa och fick åta hem nöjda ändå :=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar