3 aug. 2012

Lydnadsklass III

Eftersom det är så himla kul med lydnad så kör vi på då! 

En liten checklista på vad vi behöver jobba på

Sittande i grupp (1min) : Ännu inte helt befäst. Jobbar vidare på att förlänga sittiden då hon har en tendens att lägga sig när det går lite längre tid. 

Platsliggning (5min dold) : Endast tränat upp till 3 min, dock utan problem, bara att förlänga tiden.

Vittringsapportering: Tar rätt pinne 90% av gångerna, skickar jag henne mer än 3 gånger på träning så börjar hon slarva, ingen ny utmaning. Nu ska vi träna avlämningar utan tugg. 

Frittfölj: Nu ska vi försöka träna så mycket tävlingsmässigt som möjligt. Mycket kommendering och träning av ingångar på plan. Målet är full fokus vid första steget in på plan. Vi kommer att köra med mycket störningar. Vi behöver också jobba på sidoförflyttningarna lite då hon sätter sig snett. Jag måste också vara konsekvent med att inte låta henne falla fram i positionen och endast belöna när hon går 100% rätt med fin attityd! Uthålligheten måste också förbättras. 

Sättande: Få till snabbare sättanden

Inkallning: Snyggare och tightare ingångar

Rutan: Finslipa inkallningen ur rutan samt jobba på stadga.

Hopp-Apport: Börja lära in återhopp med apporten 

Metallapport: Jobba vidare med att hon inte ska tycka att den är skitäcklig. Hon har bra fart ut och in men håller den för slarvigt

Fjärrdirigering: Här kommer jag lägga ner mycket jobb. Sitt-ligg och tvärtom är klockrena, dock tar hon steg framåt vid ligg-stå, sitt-stå samt att hon inte använder sig av fällkvinsläggandet.
Idag hann vi med en lite promenad i Bergianska Trädgården innan det var dags att jobba...måste försöka lura dit pojkvännen...=P Helt underbart mysigt!

Nackdelen med att lära sin hund att hoppa upp på alla möjliga olika saker är att man får ha ett finger i ögat på dom så att dom inte hoppar upp på något VÄLDIGT olämpligt ställe och riskerar att begå självmord. =/ Har nästan hänt kan jag säga! *Flämt*! Men som tur är var hon kopplad och jag hann få tag i henne. Orädda hundjäkel! 

7 kommentarer:

 1. Halloj, vilken fin blogg, alltid roligt å nyttigt att läsa om andras träning och speciellt andra mallar såklart :)
  Kul att ni också tränar till klass 3, nån tävling inplanerad eller?

  //Lovisa och Odd

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack detsamma! Nej ingen tävling inplanerad ännu. Ni då? Vart bor ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, vi ska debutera i 3an de 13, på måndag :) rätt så nervöst kan ja säga.
   Vi bor i Härnösand, ni?

   Radera
  2. Oj oj lycka till! Som sagt..ni har ju ett riktigt riktigt snygg fritt följ...(körde du med boll i armhålan?) och kan tänka mig att resten ser lika snyggt ut! Vi bor i Upplands Väsby

   Radera
  3. Tack så mycket :) ja hans fritt följ är jag rätt nöjd med (har dock inte kört med boll i armhålan), vi fick t.o.m en 10a på tävlingen i måndags ^^ men sen så var inte ett par moment färdiga så det sket sig, men i det han kan så var han duktig :)

   Radera
 3. jätte fina bilder,,, tänkte mig benson på den där stolpen.. ha ha.. bara ena tassen får plats.. kram kram

  SvaraRadera
 4. Välkommen till 24Hour Lån Tjänst

  Har du försökt att få lån från bankerna utan framgång ? Snabbt behöver pengar för att få ut av skulden ? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande företag lån . 24Hour Lån Tjänsten är ett av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal har möjlighet att behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du får låna över en term 1-25 år och låna något belopp från £ 2000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål .

  Olika typer av lån som vi erbjuder är:

  personliga lån
  Kortfristiga lån
  Skuldkonsolidering lån
  Online lån
  snabba lån
  Lån Alla ändamål
  Kredit termer
  Dåliga krediter lån
  Billiga lån
  Negativa krediter lån
  bostadslån
  Bad kredit problem
  Säkrade lån

  Med en låg ränta på 3 % på alla delar av världen . Applikationen finns tillgänglig för sökande som är 18 år och äldre .

  För mer information , vänligen kontakta via e-post : 24hourloanservice@gmail.com
  Hälsningar
  Larry Fox

  SvaraRadera