5 juli 2011

Systemträning


Idag valde jag att köra lite systemträning istället för vindövningar med sökgruppen. Vart näst intill vindstilla. Det här var första gången vi körde system och hon skötte det riktigt bra tills hon blev heeelt slut i huvudet och inte alls hade orken eller motivationen kvar för att springa ut till figgen.

Systemträning går ut på att lära hunden att springa rakt ut till en synlig figge. Man tränar på att hunden ska springa dit man skickar. När hunden har fått belöning hos figgen så ropar föraren in hunden. Föraren har sprungit framåt på stigen, för att förbreda nästa skick på andra sidan.

Blackie tyckte det var riktigt roligt samt att hon började titta åt det hållet jag riktade henne åt, trots att figgen ibland var halvt dold. Hon kom också väldigt fint in på inkallningen. Men inför nästa systemträning så ska figgen få ha väldigt mycket godare godis än vad jag har samt eventuellt en kampleksak.

Var riktigt skönt att komma ut i skogen förutom att man blev nästan uppäten av de förbannade myggen! Såg också att det är dags att plocka blåbär!

Nu på kvällen passade vi på att fräscha upp markering av spårapporterna. Hon har börjat lägga sig brevid, framför eller ovanpå apporterna, vilket jag inte är riktigt nöjd med. Hon ska lägga sig så att hon har dom mellan frambenen, så som hon alltid har gjort annars. Men hon fattade snabbt vad jag inte ville ha ;)

Snart är det kennel läger! Ska bli så skönt att komma iväg från storstaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar