20 juni 2011

Att hitta rutan..

Vi har ju alltid tränat som så att jag har lagt Blackie ner och sen gått bort för att ställa ut rutan. Detta har ju in sin tur medfört..utan att jag tänkt på det..att hon har fått en extra förberedelse för vad som komma skall. Hon har ju alltid lyckas springa rakt in i rutan på träning, men på tävling så har hon yrat bort sig. Så idag åkte jag till Haninge Bk och la ut rutan medans hon fick sitta kvar i bilen. Jag som var helt förberedd på att hon skulle springa runt som en vilsen höna, blev lite smått paff när hon sprang rakt in i rutan och ställde sig (lite för nära vänstra kanten dock...men vilket vi ska fixa)!

Jaha? tänkte jag. Kanske bara hade tur denna gången, eller så var jag bara noggrannare med att vänta tills hon koncentrerat sig och tittade åt rutan. Framöver så kommer hon aldrig få vara med när jag lägger ut rutan iallafall =)

Tränade också en del fritt följ varvat med linförighet. Hon gick riktigt riktigt bra i början av passet. Kör med boll i armhålan samt godis. Boll i armhålan har hjälper också till att backa henne i positionen lite utan att jag behöver bråka med henne. Hon har börjat pressa lite mot min sida nu i linförigheten..vilket jag gillar skarpt! Det känns att hon jobbar och eftersom hon har problem med att hon faller ut ifrån mig i fria följet så belönar jag ju tätare hon går.

Vänstersvängarna sitter som ett smäck nu! Men högersvängarna är katastrofala..enligt migsjälv. (i fria följet) Jag tappar henne helt. Men det hänger ju ihop med att hon har en dålig kontakt med mitt vänstra ben i fria följet till att börja med. Så det blir att nöta nöta nöta och belöna ENDAST det jag vill ha..och inget halvdant!

Blackie är väldigt rolig att jobba med i korta pass. Hon är på hugget och jobbar riktigt fint med hög intensitet MEN hon håller inte. Men vi ska nå dit! Konditionen måste förbättras samt att jag måste vara mer sparsam med belöningarna (godiset) samt hur länge jag låter henne kampa med mig (vilket jag tror är största orsaken till hon tröttnar snabbt..hon får leka för länge.)

Men iallafall så hängde vi på en platsliggning med 3 tollare. Jag valde att köra med dold förare, ca 3 min. Fick höra att hon hade sträckt ut på frambenen samt skiftat på rumpan.....inget ovanligt med lilla B! grrr! Men hon hade iallafall inte krupit. Hon är lite knepig med platsliggningen. Säger man till henne på skarpen när hon kryper så blir hon osäker, belönar man henne för mycket så tröttnar hon och börjar krypa för att hon blir otålig. Jag har nog kommit fram till att vi måste köra på full koncentration med henne. Hon ligger alltid blixt stilla när jag plötsligt lägger henne för att jag kom på att jag behövde hämta nått från bilen....och då går jag en bra bit bort, oftast skymd....vi ska tänka vidare på saken. Detta är ju inget hon har haft problem med förut...kom efter vintern. Men hon blir bättre och bättre. =)

Over and out..imorgon blir det träningstävling på södra.

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa lite träningstankar! Jag har samma grej med Virre i platsen, att han kan lägga fram en tass eller vicka på rumpan (han kryper dock inte!) jag har börjat köra hakan i backen och hoppas på det. Vi ses ikväll!

    SvaraRadera
  2. Hur gick det på träningstävlingen?
    Absolut måste vi ses och träna ihop men har tyvärr inte lika lätt att ses huxflux då jag bor tillfälligt ute på Värmdö just nu men nån dag borde vi kuna pricka in :)

    SvaraRadera