26 okt. 2013

Uppdatering

Jag vill börja med att säga att jag är extremt förvånad över vilken slagkraft mitt blogginlägg har fått dom tre senaste dagarna, både på gott och ont. Över 75,000 sidvisningar på inlägget och en oerhört stor diskussion på Facebook har bekräftat att det är en fråga som engagerar många.

Syftet med inlägget är att skapa en diskussion och ta fram skiten ur mörkret. Mitt syfte är inte att hänga ut enskild person, därför har jag inte namngivit någon och kommer heller inte att göra det. Jag accepterar inte att personen i sig eller någon annan hängs ut med namn i bloggen och kommer att radera alla sådana inlägg samt länkar till sidor som kan upplysa om detta.

Jag vill framförallt förtydliga att min mening inte är att skapa en angiverikultur inom hundvärlden. Jag har själv tre krävande brukshundar och dessutom två tikar i samma ålder. Jag tränar själv skydd med min malle och jobbar även jag som hundförare. Jag är absolut inte främmande för en korrigering när den är befogad men det är skillnad på en korrigering och händelsen som jag har beskrivit i mitt tidigare inlägg.

Många har undrat om jag har en personlig agenda gentemot S. Så är inte fallet.
I somras behövde jag hjälp med munkorgsarbetet och tog då själv kontakt med S efter ett tips från en gemensam vän. Jag hade tränat ca 3-4 gånger med S innan händelsen och dagen då händelsen utspelade sig så befann jag mig där pga att jag ville skott-träna min hund på en plats som så var så lik en tävlingsplan som möjligt.

Jag har ingen personlig relation med S. Det finns ingen hemlig agenda,  ingen svartsjuka och ingen personlig vendetta eller dylikt. Jag känner inte denna människa mer än att jag har träffat honom och pratat hund vid några få tillfällen innan jag begärde hjälp av honom.

Händelsen som jag skriver om är inte kryddad eller överdriven, det är den faktiska händelsen. Jag ringde min sambo som bad mig att genast skriva ner händelsen så snabbt som möjligt, helst inom den närmsta timmen för att säkerställa händelseförloppet så att jag skulle kunna återberätta för polisen så detaljerat som möjligt.

Det som jag skrivit gällande uppfödaren och träningsmetoderna med denna, så är det någonting som S själv har berättat för mig, det uttalandet får således S stå för, det faller inte på mig.

Med all den uppståndelse här på bloggen och på internet men framförallt på Facebook så förstår jag att det blir en hel del upprörda känslor och  spontana känslouttryck. Jag vill däremot ännu en gång poängtera och ta avstånd från den lynchstämning som har uppstått. Hot och personangrepp mot andra människor är aldrig ok, detta gäller även mot S. Detta har återigen aldrig varit syftet. Jag fördömer alla form av hot och angrepp.

Gällande min trovärdighet i fallet så kan jag säga att det har inkommit flera mejl, av varandra oberoende personer, som själva har namngett S. Dessa personer har jag har ingen relation med, fram tills nu har de varit helt okända för mig. Detta ökar bara substansen i mitt tidigare inlägg.

Till sist vill jag bara säga att jag har betydligt mer att förlora än att vinna genom att publicera mitt tidigare inlägg. Men det är dags att visa lite ryggrad och vad man står för inom vår hundsport.


9 kommentarer:

 1. Mikaela Andersson2013-10-27 07:25

  Jag förstår precis. De som hotat, namngett osv är lite för impulsivs. Det han gjort är hemskt men som du gjort måste de tas rätt väg och inte genom att trakassera vederbörande.
  Bra skrivet och kämpa på! Vore väldigt intressant att veta vad som händer i ärendet framöver. Kommer du fortsätta skriva här vad som sker?
  Ha de bra! Lycka till med dina hundar! :)
  Mvh/ Mikaela

  SvaraRadera
 2. Hoppas du fortsätter kämpa, vi måste stoppa ALLA som misshandlar sina djur..... Lycka till..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller innerligt med!! Vi får eller ska INTE ge upp, trots att åtalet har lagts ned som i det här fallet, för hundarnas och alla övriga djurs skull!!! VI MÅSTE KÄMPA VIDARE TILLSAMMANS!!!! Vi är deras röst!!!

   Radera
 3. Marianne Dahlqvist2013-10-28 13:33

  Jag håller så med dig! Skiten ska ut ur mörkret och det handlar INTE om att ge sig på denne "S" som många kommentarer gått ut på. Det handlar om att vägra se på när sådant här händer och stå upp för de schyssta träningsmetoderna. Självklart får det inte gå så långt att vi ej kan korrigera våra hundar men steget från korrigering till misshandel är det vi måste förstå skillnaden i. Hundar gör allt vi ber dom om utan att vi behöver utöva elakheter.

  SvaraRadera
 4. Hej, kan du kontakta mig via fb. Har ett svar från SKK jag skulle vilja att du läste.
  Hälsn Katarina Östman, Backe

  SvaraRadera
 5. Hur går det med fallet? Efter att det blivit sådant ramaskri, gjorde det någon skillnad? Har fallet öppnats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag kommer att uppdatera inom kort =)

   Radera
  2. Hej! Jag hoppas av hela mitt hjärta att fallet öppnas på nytt, och att polisen och övriga kan sätta någon for av span på denna person och övriga inblandade för att finna bevis, som förhoppningsvis kan ertappas p film, då det är ett av de starkaste bevisen som kan läggas fram. Tycker att du är fantastisk som lyfter fram detta. Vi får hjälpas åt. Jag håller mig uppdaterad via din sida. För varje minut och sekund som går, ju mer får djuret och djuren lida, så vi måste vara deras "röst"! Tack!

   Radera
 6. Kommer någon uppdatering? :)

  SvaraRadera