23 okt. 2013

Idag las mitt ärende gällande djurplågeri ned....

Jag skriver det här för att jag inte aldrig någonsin har eller tänker vara tyst när det gäller ren och skär djurmisshandel inom vår hundsport!

I somras anmälde jag en man (vi kallar honom S) som är hundtränare, figurant och hundförare på ett av Stockholms största väktarbolag för djurplågeri. Denna person är sedan tidigare avstängd från att träna på 2 brukshundsklubbar i Stockholm pga av sina träningsmetoder.  För att komma undan blickar och ytterligare polisanmälningar så har denna och sina träningskamrater (som består av diverse väktare, poliser, en malle kennelägare, en deltagare ur vårt Svenska Mondioring lag, figuranter och flera IPO-ekipage) hyrt en plan i Upplands Väsby. Här tränar dom ostört och med sina egna spelregler.Jag blev väldigt snabbt varnad för att berätta för andra hur detta gäng tränar....jag skulle bli uppsökt personligen om jag "skvallrade".

S blev i somras nafsad i ansiktet av sin då 17mån unga schäferhanne pga en framkallad överslagshandling. Detta pga ett beteende som S vill få fram i sin tilltänkta tjänstehund för att visa mig att hans hund kan ställa vem som helst. S reagerade med att slänga sin hund i marken och upprepat slå den i ansiktet med en öppen handflata. Varvid han därefter greppar tag i hundens ljumskar medans denna ligger på rygg och vrider om allt han orkar så att hunden fullständigt kissar på sig. Hunden skriker utav smärta och försöker panikartat att komma ifrån hans husses grepp. S får som resultat ett rivmärke på halsen, vilket han sedan påstår sig vara ett hundbett. S fortsätter sen genom att ta tag om hundens huvud och lyfta upp det för att sen dunka ner det i marken om och om igen varvid han därefter fortsätter att slå hunden i ansiktet. Hunden försöker hela tiden att fly men lyckas inte. Efter ett tag reser sig S upp för att inspektera sina skador. Lite blod i mungipan och ett rivsår på halsen. Han säger att han nu ska "plåga hundjäveln bara för att!" S ställer sig bredvid sin hund som ligger och skakar på marken där han lämnade honom. Han skriker "FOT" till hunden. Hunden är livrädd och ligger kvar med huvudet pressat mot marken. Då tar S tag i hundens huvud och rycker upp honom och slår honom i ansiktet ett par gånger till. Hunden förblir sittandes. Han skriker åt hunden "FOT" igen och går sedan iväg för att göra ett lydnadspass. Behöver jag berätta hur resten såg ut?  

Den här dagen satt 2 kvinnliga schäferägare och tittade på. Dom hade tränat sina hundar lite tidigare. Under tiden S misshandlade sin hund så försökte jag stoppa honom genom att skrika åt honom för att få honom att sluta. Men inget hjälpte, jag blev ignorerad av både S och kvinnorna. Jag försökte ge mig av men vände vid bilen då jag hörde hur hunden skrek av smärta och rädsla. Dom 2 kvinnorna som satt och tittade på sa inte ett ljud. Den ena kvinnan försvarade hans beteende och sa något om att "han måste visa vem ledaren är." 


Efter incidenten så har det kommit fram att det finns ytterligare en anmälan mot S, tyvärr så valde personen att vara anonym. Det är känt att S är väldigt hård och att han ställer krav. Som han sa till mig en gång när vi pratade om hundträning,

"Du vill inte se X spåra, det ser förjävligt ut, han går med svansen mellan benen."

Ett tips jag fick av S för att få fram dom "rätta känslorna" i munkorgsarbetet var att binda upp hunden i en stum lina i en lyktstolpe och sen spöa på den, gå på den så hårt att den vill fly, den kommer att att tömma analsäckarna och kissa på sig men tillslut, när den inser att den inte kan fly då kommer den att gå in i försvar. Det här sättet att träna in munkorgsarbete har han gjort med både hans uppfödare och träningskamrater som ville ha hjälp, något han själv berättat för mig. 

Som polisen på djurskyddet sa till mig när jag gjorde min anmälan, "Jag har sett och hört mycket, men detta är bland det värsta jag någonsin hört." Och om jag bara hade haft det på film. 


"Misstänkt har förnekat brott. Misstänkt och anmälaren har lämnat olika uppgifter om händelsen. Två vittnen som har sett händelsen har hörts. Deras uppgifter ger stöd åt de uppgifter som den misstänkte har lämnat varför undersökningen läggs ned."

Dom 2 vittnena är kompisar och träningskamrater till S, inte så konstigt att dom stödjer hans version av händelsen.  

Det är välkänt att många inom svenskskyddet, mondioring och IPO tränar sina hundar på ett oförskämt hårt och oschysst sätt. Många som vet och har själva sett men som inte vågar säga nått och därför kommer det att fortsätta. Därför får dessa figuranter, tävlingsekipage och hundtränare fortsätta att sprida sitt budskap om att det är OK att ta till det våld som krävs för att kunna träna sin hund och nå resultaten man vill ha. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jag vill påpeka att jag INTE stödjer några former av personangrepp och hot!!

Kopierad från Schäferklubben Stjärnborgs hemsida.
Namn: SK Stjärnborg
Tidpunkt: 2013-10-24 19:13
Den här händelsen som många har hört av sig om till oss via mail, telefon och här i gästboken har skett på våran gamla träningsplats som vi på sk stjärnborg lämnade för ca 2 år sedan. Vi har ingenting med denna träningsgrupp att göra och stödjer givetvis inte djurplågeri på något plan! Vad som skett vid tillfället lämnar vi till de berörda och högre instanser inom rättsväsendet och SBK. Att så många engagerar sig i detta tyder på att vi är många i samhället som bryr sig om våra fyrfotade vänner och det är ju jättebra. Mindre bra är när vi blir hotade via mail pga något som skett utan vår kännedom. Toleransen för detta har än så länge varit hög då vi förstår att många är väldigt upprörda. Men fortsatta trakasserier kommer att anmälas. 

301 kommentarer:

 1. Tack för att du berättar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att allt plågeri med djur bara blir sämre och sämre igen gör något.NAMN OCH BILD PÅ DJURPLÅGAREN SKALL LÄGGAS UT ÖVERALLT.NÄR MAN SER NÅGOT SÅDANT, SKALL MAN HJÄLPAS ÅT ATT AVBTYTA.Djurplågaren är helt klart sjuk i huvudet och har dålig självkäna.Fy för sådana människor.

   Radera
  2. HUA Jag mår illa av detta jag läser, vad ger samhället för signaler, när man kan misshandla sin hund på detta vidriga sätt, utan att något händer? Hur kan dom som stod och tittade på, inte reagera, tack för att du berättade och visar civillkurage...Varför skaffar man sig en hund för att misshandla den? empatilöst VARFÖR??? Är själv hundägare och jag vill att mina hundar ska lyda mej för att dom tycker om mej...inte för att dom är rädda för mej, är dom rädda för mej har jag misslyckas med att vara en bar och tydlig ledare

   Radera
  3. En gång i tiden hade jag tjänstehund, och som vi hade i tjänsten (är pensionär idag) Vi hade hårdträning med våra hundar, men detta kan inte vara sant, så jävlig kan ingen vara, och hur mår hundarna? Jag säjer bara fy faan

   Radera
  4. Fy f..n hur i hel.. kan man bara göra så?? helt obegripligt .. hade jag varit där hade jag nog hoppat på honom, djävelskapet... hoppas att han kan fällas för djurplågeri, stackars hund .. är det inge n som kan ta hunden ifrån honom?

   Radera
  5. det ju rent av för jäv...gt! Vi alla som är riktiga djurvänner måste för 17 göra något åt detta! Vi borde starta upp nåt, så att du inte behöver stå själv i allt det här, om vi är många som vill få stopp på det och vi får ut det på nåt sätt i media....vi MÅSTE ju göra nåt......kom med kreativa ideer

   Radera
  6. Jag tycker att all misshandel av djur ska anmälas o ska kollas upp även om folk anmäler anonymt. Många som misshandlar kanske ger sej på den person som anmält. Stackars hundar som hamnar hos denna kille o hans kompisar!!!!!!

   Radera
  7. Man bli fullständigt uppgiven när man läser hur sådant här får fortgå och ingen döms till straff.....stackars stackars djur som kommer i händerna på rena sadister

   Radera
  8. Tack för att du ställer upp för hunden. Solklart är det djurplågeri. Hunden blir ju kuvad av en sadist. Detta borde anmälas till en Länsstyrelsens djurombud. Då dessa kan ta hunden från ägaren. En sådan person borde få djurförbud. Försök att filma så du har bevis.

   Radera
 2. mår illa av att läsa hur vissa stackars hundar har det, eloge till dig som försökte göra något åt det hela!

  SvaraRadera
 3. Detta är ju för jävligt. Det är så man vill gråta :(

  SvaraRadera
 4. Synd att du inte filmade med mobilkameran! De e bevis nog!!

  SvaraRadera
 5. Sjukt! Delar via fb så fler får upp ögonen

  SvaraRadera
 6. Stor eloge till dig!! Såg länken på FB och delade, lägger det i min blogg också om det är ok.

  SvaraRadera
 7. Filma... eller ta foton... har man en telefon som kan gora sant, sa ar det jakligt effektivt i liknande situationer. Gor det bara sneaky sa inte nan far for sig att ta telefon. Usch sa jakla ledsen och arg man blir av att lasa sant har... hort om mkt liknande, pa den nordamerikanska kontinenten men varit skyddad fran att se dylikt "dar himma"... Bra att du inte kniper kaft... san har skit ska ut i ljuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klaart man kunde filma, i smyg isf! Annars blir man väl av med sin dyra telefon med allt vad dee innebär! Vad hjälper en polisanmälan dåå, nä då e de väl dåligt med bevis kan man tänka!!!!

   Radera
  2. Vilket jä-la SVIN !! Lägg ut namn på honom så att folk får veta vilken djurplågare han är !!

   Radera
  3. Sätt ut bild på fanskapet o namn. Jag kan ställa mig bakom en sådan handling. Har hört talas om ngt liknande i Bålsta. Där en tjej var med om liknande. Vill inte vara anonym men jag fick inte till det på annat sätt. Bodil

   Radera
 8. Väldigt bra gjort av dig!! Det är för jävligt att detta händer och får hända..sorgligt!

  SvaraRadera
 9. Fyy F*****n! Hur fel i huvet såna kan bli!! Huur i h-e kan dom lägga ner ett sånt fall!! Mesigaste jag hört på länge! Staackars hundar!!!! Bra jobbat att du försökt iaf! Fixa namnlistor!!

  SvaraRadera
 10. Om man vet vart han tränar kan man väl smygfilma?

  SvaraRadera
 11. Åh! Önskar jag hade namnet på ''S''! Han hade garanterat kissat och skitit ner sig när jag var klar med honom. Och de jävla, rent ut sagt, helveteskärringarna som tittade på. Fan vad de skulle få springa. Jävla idioter, tror att de kan göra som de vill. Stackars hundar! Ut med namnen så ingen säljer eller tränar hund med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var tränar dom? Om inte du kan stoppa dom kanske folk som bor i närheten kan åka dit och läöra dom av med sina träningsmetoder. Det blir säkert lättare för dom att avstå när dom själva vet hur det känns att få leder sönderslitna och att brutaltförnedras.

   Radera
 12. Fy fan vad äcklad jag blir av sådana här människor!!! Jävla maktmissbrukare som beter sig såhär mot sina djur!! Blir så himla arg.
  Väldigt bra av dig att ta tag i saken och göra ett försök och även att skriva om det. Fler behöver få reda på sådant här händer... Trots att det är helt orimligt och ofattbart! Det gör verkligen ont att läsa om sådana här situationer. Fler måste våga agera för att det ska ske en förändring!

  SvaraRadera
 13. Fy fan! Jag fick precis oerhört ont i magen av detta! Att det finns folk i år 2013 som behandlar sina hundar på det här viset!
  Jag säger som övriga, filma med mobilen i smyg (det är ju väldigt lätt att se ut som man skriver SMS) och lämna in det till djurskyddet. Det är ju oerhört synd om alla hans hundar!

  SvaraRadera
 14. Jag vet vem det är och han ska passa sig för att plåga sin hund igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. BRAAAAAAAA!!!! Fy faaasen, mår illa av berättelsen, stackars stackars hund. Hur kan sådant få förekomma år 2013???? Han borde filmas..... om du vet vem det är kan det kanske ordnas?

   Radera
  2. ja snälla, se till att han åker dit för en sån människa ska verkligen ha djurförbud, de e pga sånna idioter som kan göra sånt mot hundar som förstör hunden, hade denna "s" varit en kriminell med en pitbull så hade han anmälts från alla håll ju, varför håller de som jobbar omkring han honom om ryggen är ett stort frågetecken. Gör allt ni kan för att sätta dit dem som jobbar med sina hundar på detta sättet!

   Radera
  3. Sätt dit aset!!!

   Radera
  4. Ja, snälla se till att denna hund aldrig behöver uppleva detta igen!!!

   Radera
 15. Jag delar detta på facebook. Det är rent förjävligt allt det här. För fem år sedan var jag mot bättre vetande, på en veckas IPO-läger. Jag var helt ny inom hunderiet, och förtvivlad över hur de andra deltagarna SAMT instruktörerna dängde sina hundar i träningen. Tyvärr saknade jag också kurage att säga ifrån.
  Sedan dess har jag gjort mig ovän med en hel del inom IPO´n, men jag vägrar hålla käften, eller titta bort. Tyvärr har jag numera ingen möjlighet att komma åt att filma, för så fort de ser mig åker de någon annanstans för sig buskträning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra Astrid! Fler måste våga! Men vi ska inte bli helt tossiga och anmäla för varenda liten sak. Man måste kunna få ta tag i sin hund och säga till att någonting är jäkligt fel och kan bli farligt...till exempel när det gäller jakt eller springa fram till främmande hundar.

   Hade jag haft batteri på mobilen och inte lämnat den i bilen så hade allt varit på film! Får man säga--"Nästa gång"? =(

   Radera
 16. Ida Eriksson2013-10-23 21:20

  Jag blir tårögd när jag läser det här! Du är fantastik som verkligen anmäler, fortsätt så, alla som ser sånt här måste ingripa!!

  SvaraRadera
 17. Men fy så jävla illa :-( All heder åt dig som hade civilkurage att säga ifrån! Så här får det inte gå till :-(

  SvaraRadera
 18. Jag skulle gärna vilja veta vem den här S är. Jag känner fler som är aktiva inom IPO och många tränar på min klubb. Om nu den här S är där, så måste vi ta tag i det. En sån som han ska inte få vara i närheten av en hund....

  SvaraRadera
 19. Finns inte ord! Om du vet var de tränar skulle vi kunna göra gemensam sak av det hela. Jag och flera med mig skulle mer än gärna se ett djurförbud på de här människorna! Tycker att vi bör agera omedelbart!

  SvaraRadera
 20. Hittade hit Via FB Vilken läskig historia!!! Man vill ju bara sätta dit "S"!!!! SYND att Kameran/telefon inte var med, hoppas han får fler anmälningar på sig och hundförbud !

  SvaraRadera
 21. Hör av dig till mig så hjälps vi åt, dessa djurplågare måste stoppas! evlech@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. All heder åt dig som går ut med detta! Jag har också hört om personens träningsmetoder och även ditt agerande som du ska ha en stor eloge för!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ingen skriva vem han är? Det känns nästan som alla skyddar honom, genom att låta honom va anonym.... Varför låta ett sånt här svin få vara anonym? Om fler vet vem han är, är chansen stor att någon lyckas filma och ha en bättre grund för anmälan...

   Radera
  2. Hej Jennie,
   Nej jag skyddar honom absolut inte. Men det handlar om våra svenska lagar...jag kan inte lägga ut hans namn. Sanningen kommer alltid fram tillslut.

   Radera
  3. Jag har fått reda på hans namn nu.

   Radera
  4. Namnet tack, det finns människor som letar efter denna personen så behöver det tack.

   Radera
  5. Namnet på den här personen tack.. alla ska fan få veta..

   Radera
  6. Vilken lag skyddar honom från att du lägger ut hans namn?

   Radera
 23. Jävligt fel det han har gjort/håller på med.
  Men frågan jag ställde mig själv hela tiden är, varför gjorde du inte mer när gubben står och spöar skiten ur hunden? Skriker lite sen åker hem?
  Slå skithögen med en jävla påk eller nått, och ta hunden därifrån?
  Sen göra en anmälan då hade det ju visat sig vid en veterinär undersökning att hunden var misshandlad?
  Det var min tanke...
  Ut med namn och adress på Flashback eller nått också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johansson,

   Jag vände mig först bort för att jag trodde han skulle sluta...men kunde inte åka därifrån för att jag hörde att han fortsatte...då gick jag rakt mot honom och skrek att han skulle sluta. Men han skrek åt mig att inte lägga mig i. Varför jag inte fysiskt hoppade på honom vet jag inte....jag är annars en person inte inte är rädd för att kavla upp ärmarna.. Men det var väl magkänslan..hade jag gjort det så kanske jag hade råkat illa ut eller blivit hundbiten. Idag ångrar jag självklart att jag inte valde att göra det ändå.

   Radera
  2. Lägga ut namn och adress på Flashback? Så att pöbeln kan komma dit och hota honom på grund av något de läst i ett blogginlägg? Är han skyldig så kommer han åka fast. Det är tur att det finns lagar som hindrar från att lämna ut folk. Internet kan vara en farlig plats.

   Radera
  3. har själv varit i en liknande situation och blivit så illa berörd och så in i helvete förbannad att jag drabbades av totalt "hjärnsläpp", i efterhand lättare att ser hur man borde agera. Slutade i alla fall med att på klubben vart sådan träning inte välkommen. Vi var flera som såg och klubben hade en ordförande som enligt mig agerade fördömligt i den situationen.

   Radera
 24. BRA att du anmälde IDIOTEN!!! Helvetes IDIOT!!! Behövde ALDRIG bruka våld på Lady och hon var oerhört duktig som tjänstehund inom försvaret!!! ARG!!! OCH detta var för 20 år sedan när det fortfarande kunde vara modernt med lite hårdare tag, med inte var dom hårda tagen så här hårda och grymma!!! Men vill väl ha en lycklig tjänstehund som VILL vara med en och skydda???
  Minna

  SvaraRadera
 25. Jätte bra att du står upp för detta! Riktigt hemskt är det. Mår illa av att människor kan vara så elaka mot djur.
  Sätt munkorg och bind upp idioten och skräm han så han pissar och skiter ner sig så får han se hur jävla kul det är.
  Fyfan. Hoppas verkligen inte detta är slutet, att han inte kommer undan.
  Men riktigt heder till dig som står upp och vågar gå ut med detta!!

  SvaraRadera
 26. Fy fan, säger jag bara. Och måtte djävulen ta både S och hans "kompisar" De ska i alla fall ha djurförbud hela djävla högen.

  SvaraRadera
 27. Var tränar denna man och hans vänner nu? Bara det kan ni (som vet) skriva ut. Så kan vi vara några som filmar händelsen! Snälla skriv ut var de tränar nu!

  SvaraRadera
 28. Ååå fyy fan! Ja ont i magen å såå jävla förbannad blev jag. Helvetes mini man. Han måste ju ha sådana jävla problem med sig själv alltså, för att kunna göra en sån sak är nåt riktigt snett. Ja ni som bor där uppe och vet vem han är måste ju agera! Finns inget annat! Han ska faan inte få fortsätta!

  SvaraRadera
 29. Detta är fan det bedrövligaste jag har hört.. :( ... Se till att få skiten på film så den jäveln hamnar bakom lås och bom! Mvh Linda A

  SvaraRadera
 30. Så fruktansvärt. Man vill bara skrika SLUTA! medan man läser det du skrivit. Blir så upprörd. Jag vet ärligt talat inte vad jag gjort om jag varit där då men detta "öppna" våld mot hundar finns i hela landet (jag bor i Norrbotten). Jag har sett en kvinna spöa hunden med koppel, slag efter slag när den inte gjorde som hon sa. Jag frågade vad i helvete hon höll på med (ingen i den gruppen verkade heller bry sig) sen gick jag därifrån. Enligt rykten så har hon inte spöat offentligt mer och ursäktade sig med att hon har en hård och tålig mallehane.

  SvaraRadera
 31. Lägg ut hans namn på nätet och informera folk... Polisanmäla hjälper inte, tyvärr...

  SvaraRadera
 32. Så forferdelig! Får tårer i øynene av den stakkars hunden og alt den må gjennom :( Deler innlegget ditt på facebook!

  SvaraRadera
 33. Få med den fan på tv är det enda sättet... Smygfilma och lägga upp på youtube, dela på facebook tills media hittar detta...

  SvaraRadera
 34. Så fruktansvärt. Jag mår illa av att läsa detta. Strongt av dig att anmäla

  SvaraRadera
 35. Vet också vem det är :( Det finns många som har samma träningssätt, bl a deltagare på IPO VM (pallplats i år har jag för mig) som har samma typ av "filosofi". Må dom jävlarna brinna i helvetet.
  Även om du lyckas filma något så hjälper det föga, alla minns väl filmen för ca 15-20 år sen på mannen som stampade/hoppade på sina schäfrars huvuden (kanske var samma person?) och det gick inte ens till åtal - trots filmbeviset :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde åka hem till fanskape o ta hundarna ifrån honom. Såna svin ska fan inte ha djur!

   Radera
 36. blir så illa berörd att jag gråter! hur kan man göra så mot sin hund mot en levade varlese?! starkt av dig att anmäla, det finns en grupp på Facebook som heter hundbloggar - dela ditt inlägg där så fler kan läsa!

  SvaraRadera
 37. Hej... sitter och skakar för jag blir så förbannad och upprörd över att de finns människor som kan göra så här mot djur, och sen dessutom kalla sig för proffesionella inom hundsporten!!! Om någon ser denna gubbj**eln eller någon annan göra så här, tveka för f*n inte att filma det och anmäl dem för djurplågeri! En som kan göra så här mot ett djur ska ha djurförbud utan tvekan! Finns ingen frisk medkänslig människa som gör så här, om han idioten som slog ihjäl två valpar fick djurförbud så ska dessa som gör så här också ha det!!

  SvaraRadera
 38. Mår illa. Fortsätt kämpa för att sånt här avskum inte får finnas bland våra försvarslösa djur!

  SvaraRadera
 39. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 40. Usch, blir illamående och får ont i magen när jag läser detta. En sån här person borde inte få ha hund!! Eller något annat djur för den delen. Stackars, stackars hund... :(

  SvaraRadera
 41. Starkt jobbat! Sådant beteende har inget med hundträning att göra. Den bristen på empati tyder snarare på en psykopat.

  SvaraRadera
 42. Vi tävlar själva inom IPO och skulle aldrig drömma om att använda sådana här metoder. Tycker det är tråkigt att
  folk som dessa ger en så tråkig och fel
  bild av denna härliga sport. All heder
  till dig som anmäler . Där kunskapen tar slut tar våldet vid.

  SvaraRadera
 43. Så fantastiskt bra att du anmäler trots att det inte nådde ända fram denna gången! Låt oss gemensamt, vi som behandlar våra djur med vänlighet och respekt, anmäla, säga ifrån, filma eller på annat sätt uppmärksamma dylika typer så att fler och fler blir dömda, uppmärksammade, av med sina djur! Vi måste helt enkelt reagera mera o kraftfullt så vi får stopp på eländet eller åtminstone lyckas rädda fler och fler djur!

  SvaraRadera
 44. Vore ju intressant att gå till honom och be om träningsråd och att få filma i utbildningssyfte och sen använda filmen till anmälan.

  SvaraRadera
 45. Fy fan säger jag bara. Vidriga människa som kan behandla sin hund på det sättet. Hoppas verkligen inte att han har barn också. Det är tillräckligt hemskt att hans hund ska behöva lida.

  SvaraRadera
 46. varför filmar du inte och skickar vidare?

  SvaraRadera
 47. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 48. Att inte gå fram och avbryta misshandeln är nästan lika illa det..
  Alternativ två är att skicka dit en annan människa på kommande träning för att filma.
  Alternativ tre är att driva anmälan längre. Vad säger hans jobb om detta? Vad säger markägaren (schäferklubben)?

  Att skriva ut det hela på nätet, utan att ens nämna namn, vad ska det vara bra för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att vara djävulens advokat lite: Om hon nämner namn så kan hon själv polisanmälas för ärekränkning ("S" är inte en dömd djurmisshandlare ÄN, så att utmåla honom som det är ärekränkning eftersom allt tyvärr kan klassas som hörsägen i lagens ögon ... tills dess att han ÄR dömd, då det bör vara hyfsat fritt fram att säga offentligt). Om någon söker upp "S" och spöar skiten ur honom så kan hon troligtvis åka dit för medhjälp, eftersom det var hon som sade vem som är den skyldige så att någon kunde söka upp och misshandla honom.

   Och det är ändå bara två scenarion jag kan tänka på som inte har någon juridisk bakgrund. Att bloggaren som går ut med detta ska behöva lida för brott som en annan person begått är väl knappast det någon av oss vill, eller hur? Det gör ju bara "S" till offer, när han i själva verket borde spärras in någonstans där man slänger bort nyckeln.

   Radera
  2. (Ärekränkning, förtal, whatever.)

   Radera
 49. Fy fan vad vidrigt att detta får pågå, hoppas att det filmas och att han åker dit en gång för alla!! Om inte detta är djurplågeri vad är det då??? (lyckades trycka bort min första kommentar .....

  SvaraRadera
 50. Vansinnigt. Stackars hund / hundar. Kämpa på!

  SvaraRadera
 51. Vansinnigt. Stackars hund / hundar. Kämpa på!

  SvaraRadera
 52. Det här är helt sjukt! Trodde inte att sånt existerar ens I Sverige, dessutom i IPO kretsar! Ett såsant monster och hans likasinnade måste stoppas och det går inte att göra det om han förblir anonym. Du behöver inte lägga ut hans namn offentligt om du är rädd men du kan väl skicka det som privat meddelande. Det här måste filmas och läggas ut på Youtube och FB så att alla kan se det och agera. Tänk om det skulle vara din hund som råkade för sådan fruktansvärd behandling. Skulle jag se honom göra detta mot hans egen hund eller nån annan hund skulle jag ge mig på honom trots att jag väger bara 50 kilo. Jag har gjort det tifigare mot en idiot på stan, fick stryck men jag fick stop på misshandel och kunde sedan anmälla honom bade för hundmisshandel och för misshandel av mig. Om ingen agerar slutar det aldrig!
  Lena (är inte registrerad med nåt konto)

  SvaraRadera
 53. Hej där jag dela detta på fb och se till att fler läser detta! Jag mår så jävla illa synd att jag inte var där med hästpiskan! Då hade S varit mer blodig än hunden.

  SvaraRadera
 54. Så fruktansvärt att läsa! Det vred om ordentligt i magen på mig när jag läste ditt inlägg, kan se rädslan i hundens ögon! Egentligen skulle du skriva ut personens namn så fler kan hålla ett öga på han, men förstår om du inte vill det. Hoppas fler anmäler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får inte lämna ut en person så här offentligt, då kan man bli åtalad för förtal. Men skriv din mailadress, så lovar jag att någon kommer att maila dig hans namn....

   Radera
  2. bodilaikad@hotmail.com

   Radera
 55. Du kan ju förresten ta med en kompis och vara beredd med kameran och filma så kan du anmäla igen.

  SvaraRadera
 56. Hvorfor oppgir du ikke navnet på S slik at det er mulig for andre å snakke med ham?

  SvaraRadera
 57. Man blir mörkrädd. Både av läsningen men också av folks reaktioner - man borde spöa skiten hur S osv. osv.
  Givetvis ska han inte förbli ostraffad men om samhället tar saken i egna händer kan det inte gå mer än utför - Våld föder våld.
  S spöar hundar och nånstans i hans felvridna hjärna rättfärdigar han uppenbarligen sitt beteende - varför vet vi inte men uppenbarligen lider han av en eller flera psykiska störningar. Detta är inte normalt och vansinne!!! Givetvis ska han stoppas - Men oavsett tycker han att han har rätt att göra så (Hur galet det än är)
  - precis som den som vill spöa S tycker att man har rätt att göra det....
  På vilket sätt är man då än bättre människa än S?
  Jag hoppas verkligen han får sitt straff och aldrig kommer i närheten av ett djur igen - Djävla galning!

  SvaraRadera
 58. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 59. Nr1 varför skulle man bli av med mobilen om man filmade en sådan grej? De är ju bara att säja att de är bevis mot en anmälan om djurplågeri och vill dom ta telefonen då tar man dit polisen direkt fortsätter dom att försöka ta telefonen då kan man ge honom en höger som självförsvar (försök även filma de)
  nr2 försök få ut hans namn så ingen hund mer lider förstår att du inte anger namnet p.g.a risken om förtal men systemet har alltid luckor försök hitta en alla hundar förtjänar de! Detta är oacceptabelt å bör aldrig mer hända en hund!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har rätt att försvara en annan varelse, i det här fallet hade det räknats som våld i försvar.

   Radera
 60. Ge mig gärna namn och personnummer på detta as.

  Maila detta till sorkfitta@gmail.com

  Jag menar det. Skit i den löjliga mailadressen. Det är för sånt här som jag har den. Loggar in från annan dator när jag kollar den mailen.

  Som sagt. Snälla, skicka namn och personnummer. Om du inte har personnummer så räcker namn och bostadsort så hittar jag fanskapet ändå.

  Folk som säger att man inte ska ta lagen i egna händer kan ju själva tänka sig hur era hundar skulle må av denna behandling. Stå sedan och se på när eran hund bli MISSHANDLAD på detta sätt. Återkom sedan och påstå att ni inte vill skada denna äckliga vidriga varelse till människa.

  USCH!

  Det kliar i mina nävar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söker namn jag med, lite oline bountyhunting sen sätter vi dit den jävla fittan så det skriker om det

   Radera
  2. Har mailat dig, sorken

   Radera
  3. Ja ge den jäveln samma behandling under 1 timme. Så får vi se hur tuff han är. Ta sen hunden ifrån den jävla IDIOTEN. Synd att jag bor i Skåne annars skulle jag o några till Löst Hans Problem för tid o evighet. Ett sånt as skickar man in i nästa veckas dödsannons. Tavk eva b Persson

   Radera
 61. Att ta till våld för att sk träna/dressera hund talar för hur USEL man är som förare!!!
  Den siste idioten är inte född tyvärr.

  SvaraRadera
 62. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 63. Pm, jag är ju anonym, aldrig anonym, står för allt, plankan, men roligare att se han pissa ner sig

  SvaraRadera
 64. Obs, måste komma ihåg en batong, om han får in ett slag, drar jag batongen över käften på han, nej jag är arg och halva alfabetet i dysfunktion, slå min hund, hinner han inte men om, batong, ej glömma, mycket viktigt, satan, jag är ju vansinnig ju, klockan är halv fyra, kan i te sova av irritation, helt allvarlig, vem var och i stockholm va?! Fixar en test, tomten behöver fostras, nej fel, straffas.

  SvaraRadera
 65. Du, sorry men jag är rätt nasty förbannad, här kolla, det är inte i sverge, tyvärr fattiga och a du fattar mc hjälmen med figuranterna vet att de tar huvudet, kör in knär så det tar där och vänder rygg, men kolla stillbilderna, var siktar valparna, det är unghundar ca 7 -8 månader som testas på äkta skydds arbete, du fattar va, min hane är tusen gånger värre än dessa fjantar, de här hundarna skall inte finnas i Sverige, ingen jag känner utom mig och en kille, ej svensk fixar den konsekventa, lugna, orädda ledarskapet, hade tomten gjort det han gjorde på sin hund på en av denna rasen, hade han varit död nu, men har tre wm titlade sådana, fixa fram namn och rätt nu för skjutton så vi inte tar en oskyldig. Och ber han testa min, hrt han är duktig, det vill du se, du fattar va?! http://youtu.be/S9LfLsZk_Ns

  SvaraRadera
 66. Tack för ditt engagemang! Idioter som denna man finns tyvärr överallt! På klubbar, hos väktare, polis, kennlar osv. Tycker förfärlig synd om hunden, måtte den ställa sin förare en vacker dag o hugga honom i halsen!!!
  Att folk inte har mål i mun när de ser någon misshandla en hund är förfärligt. Det räcker inte med att skrika lite åt dessa männen, man får springa fram o dra något hårt i huvudet på dem! Att "träna" hund som han gör, påvisar bara hur jävla liten han är som man o människa. Att kunna misshandla ett djur till den grad du beskrev visar ju tecken på att mannen varken har en fungerande hjärna eller något annat i kroppen för den delen. Skulle kunna stå rakt upp o ner o piska denna mannen, utan att blinka. Piska tills han kissar ner sig. Piska tills hans kropp blöder. Jävla missfoster!

  SvaraRadera
 67. Jag kan ställa upp och få "S" att tömma sin analsäck och kissa på sig om någon vill! Skulle nu "S" vara en Polis så har det ingen som helst betydelse för min del för jag anser att mannen i fråga har förbrukat sin "levnadsrätt". Många kanske tycker att jag sänker mig till hans nivå, då får ni tänka så för vad tänker ni om den försvarslösa hunden? Efteråt så kan han få hälsa på min hund, om han vågar!

  SvaraRadera
 68. Usch börjar må illa o får ont i magen av att bara läsa detta! Hur skulle det då kännas att se o höra det!?!? Hur kan man få ett slut på det? Vapnet sitter hos vi som tränar, gå kurser o tävlar att vi aldrig accepterar sådant beteende utan alltid ingriper o säger vår åsikt högt! Vi är många som står bakom ni som vågar höja rösten o försvara de djur som inte kan komma undan misshandeln! Tänker på ni hjältar idag!!! <3

  SvaraRadera
 69. Alla, och du Maud, som liksom jag såg detta men inte vågade anmäla; kontakta mig. För visst såg ni detta men blev rädda och gömde er? Är det försent att vittna nu? Maud: maila mig.I fortsättningen får de som bor i trakten göra schema och spana två och två. En ingriper och en håller sig gömd och filmar. Då finns det två vittnen och filmbevis. Uppge platsen så folk kan organisera sig! Det är inget brott. Jag ska rådgöra med en släkting som är polis på annan ort. eva.lindberg-ostberg@boxermail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det du och Maud ar sett?

   Radera
 70. Men hur kan det läggas ner!? :@

  SvaraRadera
 71. Kristina Rönnqvist2013-10-24 07:39

  Som sagt: Helt sjukt! Vi måste bli fler som säger ifrån och anmäler det vi ser!

  SvaraRadera
 72. FY FAN vad hemskt! Kan du inte anmäla igen?

  SvaraRadera
 73. Tack för att du berättar. Mitt hjärta går sönder och tårarna bränner i ögonen över hur hundar behandlas. Önskar så att även jag eller någon annan rakryggad sett detta så vi kunnat vara fler vittnen som sett misshandeln. Sluta ALDRIG stå för den schysta hundträningen, detta måste få ett slut.

  SvaraRadera
 74. Fy faan! Vad är det för fel på dessa sadistiska svin. Vill bara grina när man läser sånt här. Hur kan man hyra ut till dessa idioter??? Bannlys dom överallt..... fast dom slutar väll inte misshandla sina hundar för det.... Fan, jag skulle kunna sitta några år för att den där S aldrig mer skulle kunna träna hund i hela sitt liv! Kan man på nått sätt pm? Kunna få hans fullständiga namn så att man kan förhindra att dom kommer till ens klubb eller hyr av nån annan ovetandes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte lägga ut hans namn här, då kan man själv åka dit för förtal..... Men skriv ut din mailadress, så lovar jag att någon mailar dig hans namn

   Radera
 75. Frederik P.2013-10-24 08:41

  Helt jävla otroligt att detta får ske i Sverige 2013 !!! Jag är själv schäferägare och tränar mycket på brukshundsklubben men denna berättelse slår rekord i dåligt omdöme och hundhantering hos "hundförare" S . Om han har sådana problem med att hantera sitt humör undrar jag också hur han beter sig i sitt arbete.... All heder till dig som gjorde en polisanmlan och fegt av vittnena!

  SvaraRadera
 76. Hemsk läsning, men bra att du talar ut. Det finns riktigt duktiga klickerekipage som tränar mondiorering, hoppas modern hundträning ska få ta över även den hundsporten snart. Hundarna behöver det så desperat. Stå på dig!

  SvaraRadera
 77. Tack för att någon står upp för att förhindra detta

  SvaraRadera
 78. Modigt av dig att försöka avbryta honom (vem vet vad han kunde gjort med dig). Synd att din anmälan inte gav något, polisen kunde ju åkt ut civilt och kollat runt lite. Hoppas att du kan få hjälp av någon annan att filma dessa metoder (som får mig högst illamående) för jag antar att de inte visar sig så öppet för dig längre (om du går dit mer). Jag förstår inte hur en klubb kan skydda så illa beteende. Hoppas S åker dit så det sjunger om det SNART! Tummen upp till dig som kämpar mot S.

  SvaraRadera
 79. Jävla idiot (inte du) klarade inte av att läsa allt blev så fruktansvärt ledsen å hundens vägnar, tack för att du delar med dig bra civilkurage. Att dom hotar med att komma hem till dig tror jag har att göra med att dom vet att dom gör fel. Behandlar man en hund på detta vis kan det även vända och den ger sig på ägaren, det har hänt förr. Tack igen delar detta på fb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att du inte kunde filma då kanske det hade hänt något men det är klart gäller det väktare och polise så håller de varandra om ryggen.

   Radera
 80. Snälla, kan inte nån vända sig till media med detta? Går det inte att göra nåt på laglig väg så går det kanske att rapportera om det i tidningar TV....

  SvaraRadera
 81. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kan ingen bara stoppa idioten och sen se till att han förläggs med djurförbud inga djur ska behöva ha det så här någonsin någonstans. Hade jag sett det hade jag nog handgripligen stoppat det med mina 165cm och 55kg av ren ilska. Vet av egen erfarenhet att bara positiv förstärkning inte alltid räcker men man ska aldrig, aldrig behöva misshandla eller ens slå sin hund. oftas räcker ett fast tag i nacken eller bara en höjd röst eller ett förklarande hunden vill oftast inte göra fel utan ibland förstår den bara inte vad rätt är och det är vårt jobb att hitta rätt sätt att guida hunden rätt. Undrar just om denna idiot även behandlar sina nära och kära på detta sätt

   Radera
 82. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 83. En stor eloge till dig!! Jag har precis räddat 3 st hundar från vanvård, så mitt tips till dig , gör en anmälan via nätet till länsrätten. Det är ett plus om du vet vad han heter och var han bor. Kram Gitta

  SvaraRadera
 84. Har du varit i kontakt med länsstyrelsens djurskyddsinspektörer?!?!
  Bra jobb att du går ut och berättar!

  SvaraRadera
 85. Detta är helt fruktansvärt och totalt oacceptabelt!! Du skulle som sagt ha filmat honom, nära så man ser hans ansikte, men det är såklart att vara efterklok... usch, hoppas att någon får honom på film så att polisen kan låsa in idioten och hunden kan få komma där ifrån. Tänker mest på den stackars hunden.... den ska inte behöva ha det sådär.

  SvaraRadera
 86. Vilken hemsk människa! Mår dåligt av att läsa inlägget, att ens sådana människor får leva! Jättebra jobb med anmälan, synd att fler inte vågar stå på dig!

  SvaraRadera
 87. Jag har idag mailat olika media med tips om detta d det måste uppmärksammas och stoppas, även mailat SKK och SBK och ifrågasatt deras arbete när det gäller denna onödiga och hemska djurmisshandel som finns inom hundsporten. Blir intressant att se vad jag för för svar...

  SvaraRadera
 88. Fy fan! Klarade inte att läsa klart.
  Stor eloge till dig som vågade anmäla.

  SvaraRadera
 89. Det är svårt när ord står mot ord, måste säga att det var en väldig otur att du inte hade kameran med dig... Jag vill så klart inte ens tänka att det kommer en nästa gång, men med den här mannen kommer det ju garanterat, och nästa gång någon ser honom göra så här hoppas jag att det kommer på film.

  Jag tycker att det är bra att du inte lägger ut namnet, men jag kan tänka mig att det kan vara svårt att motstå det även om man vet att det är rätt...

  Och till alla som trycker ner kvinnorna som inte sa något, det är fruktansvärt, absolut, men ingen av oss vet vilken makt han har över dem, de kanske inte berättar för att de är hans vänner eller för att de inte tror att det är fel (det finns många som tyvärr har lärt sig el från början och därför faktiskt tror att det är rätt), eller så behöver det inte vara så att de inte vill berätta, de kanske helt enkelt inte vågar.

  Han kommer inte att få en hund som litar på honom, utan en hund som är rädd och det är troligtvis inget som kommer att hjälpa honom i framtiden...

  Jag hoppas vid gud att han åker fast innan hunden är förstörd för livet, tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 90. Ut med namn och bild. Inget att vara rädd för....

  SvaraRadera
 91. Jag tycker att detta är förjävligt, anmäl igen

  SvaraRadera
 92. Men fy fan i h-vete för sådana människor! Jättejättebra och starkt av dig att anmäla och våga skriva om det samt att våga säga ifrån på plats. Stå på dig! :)

  SvaraRadera
 93. Tack för visat civilkurage! Det är inte lätt att stå där ensam mot de andra, men du gjorde de enda rätta. Ditt blogginlägg sprider sig med vindens hastighet på fb, jag hoppas att S får det svårt med att försvara sitt beteende hädanefter. Vi hade ett liknande fall i vår klubb för ett tag sen. En bekant bevittnade en Ipoträningen som var alldeles åt h-e. Tvångsapporteringar, man slog hundarna med kopplet på väg ut från planen, ryckte, slet och skrek på hundarna. I publiken satt många men ingen vågade säga något. Utom min bekant. Och hon blev också hotad. Det är en sorglig värld Ipovärlden. Hoppas alla som tränar med,schyssta metoder gemensamt kan få bort dessa misshandlade rötägg från sporten.

  SvaraRadera
 94. Jag kan inte sluta gråta av upprördhet och frustration!
  Den där människan har för länge sedan förverkat sin rätt att ha hund och jag kan inte låta bli att undra om han tycker om och respekterar tvåbenta varelser mer än fyrbenta.
  Det måste gå att sätta dit han på något vis!
  Hoppas ni som vet vem det är kan organisera er och fixa det där!
  En svår sits då det rör sig om poliser och väktare, som borde veta bättre!

  SvaraRadera
 95. jag kan slå på han tills han tömmer sina analsäckar och pissar ner sig, vart bor han osv?

  SvaraRadera
 96. Är Stefan igång fortfarande?
  Anmäl alla som har något.
  Har försökt men han kom undan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S heter inte Stefan i verkligheten. Inga oskyldiga får beskyllas för detta.

   Radera
 97. Tala med någon på Uppdrag Granskning!

  SvaraRadera
 98. Fullständigt fruktansvärt.
  Vet faktiskt inte vem som är värst. Djurplågaren eller de som tittar på utan att göra något. Man kan faktiskt gråta blod när sådant här händer.

  SvaraRadera
 99. Ut med namnet! Åtal för förtal kan det vara värt! vi måste organisera oss och eliminera detta avskum från jordens yta!

  SvaraRadera
 100. Anmäl till disiplinnämden på SKK !!
  Att inte anmäla för att man kanske är vän med honom, ..i så fall har en sådan "vän" förbrukat mitt förtroende....
  Vi måste stå upp för djuren, för de själva har ingen egen talan...!!
  Lena Laird
  lairdlena@hotmail.com

  SvaraRadera
 101. Anna Sjögren2013-10-24 11:10

  Hemskt att läsa! Men så bra att du anmälde. Viktigt att fler anmäler! Till slut åker misshandlarna dit! Men då måste vi som vill träna hund på ett sjysst sätt vara lika modiga som dig Mona och våga ifrågasätta och anmäla när vi ser misshandeln. Jag lovar att jag ska hålla ögonen öppna och våga anmäla.

  SvaraRadera
 102. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 103. Snälla, skicka mig namnet på personen. Tack!
  hexandria@gmail.com

  SvaraRadera
 104. Häng ut snubben, bild adress och namn så snart som möjligt, tack. Eller så ser man till att ingen ser när man uppfostrar hundföraren själv- man kan inte stå och bredvid hela livet och se all skit utan att göra något- tänk på att det finns något som heter envarsgripande och att våld i samband med ett ev. gripande är befogat om den som grips gör motstånd, man har alltid rätt att skydda sig själv vid ett envarsgripande- han är ju uppenbart våldsbenägen så man kanske inte ska vara ensam när detta sker.
  Rättegångsbalkens 24 kap. 7 § lyder: "Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar. Envar får också gripa den som är efterlyst för brott. Den gripne skall skyndsamt överlämnas till närmaste polisman." Det är av stor vikt att den gripne ställs inför polis så snart som möjligt.

  Enligt praxis krävs inte att den som gör ett envarsgripande till fullo har utrett den gripnes skuld till brottet, men ingripandet kan inte ske utan någon konkret indikation på att det är just denna personen som begått brottet, till exempel kan det vara bra om den som utför gripandet har sett den misstänkte begå brottet. I den händelse ett envarsgripande i själva verket inte är skäligt, kan den gripne eller tredje part äga rätt till nödvärn.

  "Påföljden för djurplågeri är böter eller fängelse i högst två år."

  Det är bara att gå loss, sluta vara en åskådare (när ni ser djurplågare)!

  SvaraRadera
 105. Ge mig de uppgifter ni har om honom så tas saken om hand.

  Carromalmo@hotmail.com

  SvaraRadera
 106. FILMA DEM! och gör en ny anmälan! :-( Stackars hund!!!

  SvaraRadera
 107. Till vilken polisstation gjordes anmälan och har du diarienumret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket intressant fråga. Jag är också lite nyfiken på att läsa :)

   Radera
  2. Glömde i min iver berömma dig för din anmälan. Förhoppningsvis är det fler som nu vågar vittna eller har möjlighet att komma åt honom.

   Radera
 108. Filma, gå ut med hans namn! Han får mer än gärna söka upp mig så jag kan ge honom samma behandling han ger sin hund.
  FORTSÄTT ANMÄL OCH FILMA!

  SvaraRadera
 109. Kan man inte kontakta Länsstyrelsen ang. Stjärnborgs Schäferklubb (Svenska Schäferklubben) så de får upp ögonen vad som pågår??

  SvaraRadera
 110. Filma, gå ut med hans namn! Han får mer än gärna söka upp mig så jag kan ge honom samma behandling han ger sin hund.
  FORTSÄTT ANMÄL OCH FILMA!

  SvaraRadera
 111. Det finns en facebooklänk på flashback. Kan någon gå in och kolla om det är rätt kille?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur hittar man den????

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 112. Filma nästa gång! Om han tror på sin träning och att den är schyst så borde han inte ha något emot om du filmar honom.
  Man ska våga stå för det man gör mot djur, det man inte kan göra mot djuren när andra människor är med, då borde man vara införstådd i att det man gör är fel...

  SvaraRadera
 113. Vilket jävla as. Filma honom som sagt var så han blir av med sina hundar. En sån ska inte ha hund. Han och hans kompisar som håller på likadant ska ha hundförbud.

  SvaraRadera
 114. Min mailadress är carolinenipstrand@hotmail.com
  Är gärna delaktig i försök att filma bevis.

  SvaraRadera
 115. Skäms.ge han samma behandling. Tack för att du ställer upp för den stakars hunden.

  SvaraRadera
 116. Tårarna bara rinner när man läser om sånt här.
  Fortsätt kämpa för att det här svinet ska åka fast.

  SvaraRadera
 117. Vad heter S egentligen?
  Skicka ett mail till candyrella@hotmail.com tack!

  SvaraRadera
 118. Anmäla djurplågeri är så meningslöst då våra lagar är patetiska mot djuren, ta saken i egna händer är det enda rätta.

  SvaraRadera
 119. Se till att ha en kamera eller mobil att filma om det upprepas, men gör det diskret... Såna där ska man få behandla på samma sätt...

  SvaraRadera
 120. Gå dit igen. Filma. Anmäl igen! Sådana människor ska inte ha djur. Förjävligt rent ut sagt!

  SvaraRadera
 121. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt person!

   Radera
 122. Tyvärr så är länken till facebook bortagen så nu går det inte se vem svinet är. Han skulle själv ha så mycket spö så han både pissa och sket ner sig. Hatar verkligen såna jäkla svin. Ut med namnet.

  SvaraRadera
 123. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 124. Stort ELOGE till dig som är en av dem människorna som kämpar för djurens rättigheter att det inte får pågå våld mot djur.
  De kan inte tala för oss, men vi kan se vad som pågår, så då ska det fan sanningen ut.
  Jag vill bara ge tips att du kan starta denna länken http://www.skrivunder.com/protestlista , och få så många som möjligt att skriva på så att det kommer ut till allmänheten och andra kontakter för att få hjälp med få stopp på skiten. Jag är en av dem som själv varit med tidigare incidienter och hjälpt djur ur dåliga förhållanden och vet hur jävligt det är, och det tar fan också tid att få djuren att rehabiltera sig och vissa är så dåliga i skick att de måste avlivas.. det gör jävligt ont att veta att jag dagligen går ibland folk som är en av de äckliga svinen som inte ska vara i närheten av djur. Jag blir så äcklad av att tänka på det varje dag..

  Gå in på länken och starta en namninsamling för en bättre värld för våra djur.

  Du kan räkna med mitt namn och hela min familj stöder dig och hoppas på det blir utredning och en jobbig resa för (S)

  (S) Om du läser detta. Din karma ser inte så ljust ut för dig och hoppas du får fängelse och att ditt namn och bild kommer upp snart över hela jorden. Det finns absolut ingen plats för dig, om du inte själv ändrar på ditt beteende och gör bot på dina problem! Fy fan!

  SvaraRadera
 125. Ja, det är rätt person. Jag har fått det bekräftat från 5 oberoende personer.//Helen

  SvaraRadera
 126. Vad har S för namn?
  mejla till kivinge@live,com tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs kommentarerna och du hittar en länk till hans Facebook sida

   Radera
 127. FYFAN!!! Jag blir så FÖRBANNAD! Det SKA va DJURFÖRBUD MOT DE MÄNNISKOR=IDIOTER SOM GÖR SÅDANT FYYYYFAAAAAAN!! HOPPAS DET O FLER SVIIN ÅKER FAST!!!! FEGT AV DEM SOM SETT DETTA INTE TRÄDA,FRAM,

  SvaraRadera
 128. Har någon kontaktat klubbens ordförande så dom har möjlighet att agera mot personen i fråga? Läste lite i deras gästbok, och visst är det bra att ni reagerar, men klubben kan ju faktiskt vara omedvetna om vad som händer. Bara en tanke. Börja påverka där, och jag tror "S" kommer få det otroligt jobbigt med tanke på hur mycket skit han dragit med sig just nu.

  SvaraRadera
 129. ELOGE till DIG som GÖR NÅGE HOPPAS HUNDEN FÅR DET BRA!❤ lider med hunden :(

  SvaraRadera
 130. Är det en Malle ägare? Eftersom fler känner till detta, varför går ni inte ihop?

  SvaraRadera
 131. Till er som skriver på klubbens gästbok. Tänk till innan ni uttalar er. Ni vet fortfarande inte om klubben är medvetna om vad han har gjort. Om ni börjar med att anklaga dom kan resultatet bli att ingen tar er på allvar. Vill ni göra en skillnad? Vill ni se till att hundarna får det bra? BRA, var sakliga, ge förslag på hur man kan göra det bättre, men börja för f-n inte att döma innan ni har hela bilden.
  Hade jag varit er, skulle jag:
  Ta kontakt omgående med ordförande för klubben. Fråga om dom vet vad som hänt. Om inte, informera. Efter det, fråga vad dom tänker göra för att säkerställa att det INTE händer igen. Gör ni det, kanske andra klubbar kommer granska sina medlemmar mer kritiskt. Att kasta ur sig känslor som ni gjort på deras sida kommer bara resultera i att man inte tar er på allvar. Så, för hundarnas skull, skjut inte från höften utan sikta in er på målet jävligt noga. Då blir det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ^^ DETTA! En pöbel som jagar efter någon med högafflar och facklor funkade på medeltiden. Om polisanmälan lades ner för att det saknades bevis så får man helt enkelt se till att SKAFFA bevis så att man kan göra en ny polisanmälan och se till att han faktiskt straffas och får en permanent fläck i brottsregistret ... och förhoppningsvis även får djurhållningsförbud.

   Radera
  2. Tack för att du förtydligade min poäng

   Radera
 132. Fy faan hur kan detta få fortsätta? Hur mår den stackars hunden idag? Lever den över huvud taget? Vad kan syftet med detta djurplågeri vara annat än att visa se vad duktig/vilken karl jag är som klarar av att misshandla en hund som kryper för mig fy faan vilket fegt kräk. Hade jag sett detta hade jag stoppat det med alla medel + ringt polis!!!!!!!!!!! Bra gjort att du anmälde!!!!

  SvaraRadera
 133. Detta är fulkomligen VIDRIGT att människor får överhuvudtaget ha djur som beter sig så!!!! Det är så jag nästan kräks när jag läser, fy faan! Jag har tagit hand om massor av utsatta hundar och vet mycket väl att man inte kan vara en mes, men VÅLD??? FY FAAN. Spark mellan benen på dessa människor!
  TACK FÖR ATT DU DELAR

  SvaraRadera
 134. Fy fan jag mår illa och jag hoppas att personen i fråga hängs ut och blir förbjuden rätt att äga ett djur!!! Samma sak om kvinnorna på bänken! Tränar själv svenskskydd och blir så fruktansvärd upprörd då jag hör det!!! Eftersom man själv använder postiv förstärkning, jag och min hund går ut på plan och har jävligt kul. När glädjen tar slut kanske man får tänka OM! Jag hoppas av hela mitt hjärta att han blir svartlistat i hundvärlden och därmed slutar träna hund!

  SvaraRadera
 135. Jag sitter som i chock! Så oerhört fruktansvärt! Bra att du anmälde men det är för jäkligt att ärendet lades ner - säkert pga vittnens rädsla. Vi måste alla stå upp och kämpa emot djurplågeri som alltför ofta pågår i vår närhet. Hårda täningsmetoder ser man dessvärre alltför ofta. Jag bara önskar att alla vågar säga ifrån.

  SvaraRadera
 136. Filma nästa gång du ser något sådant! Om inte annat med mobilen. Fruktansvärt!

  SvaraRadera
 137. Jag skickade ett SMS till klubbens ordförande där jag uppmanar honom att faktiskt kommentera. SMS'et har inte kommit fram vilken antyder på att han stängt av sin mobil.

  SvaraRadera
 138. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 139. Måste klargöra! Detta har inte skett på Väsby Bk!!

  SvaraRadera
 140. Han ska behandlas likadant som hunden....

  SvaraRadera
 141. Detta ska spridas som en löpeld på hela internet, jag börjar med Facebook. Kom igen ....

  SvaraRadera
 142. Bra jobbat Mona! Jag bevittnade själv en misshandel (detta på Solna-Sundbyberg BK) för några år sedan. Jag blev så paff att det enda jag kom mig för var att stirra. Och fick en mördande blick tillbaka... På den tiden hade jag inte möjlighet att filma och hade förmodligen inte kommit till sans för att ens göra det, det är lätt att säga i efterhand vad som skulle gjorts. Nu när vi alla är teoretiskt förberedda så tycker jag vi alla är beredda med mobilen. Detta var ju en riktigt grov misshandel, jag kommer vara mer på alerten och filma även mindre företeelser. Det är olagligt att tillföra våra djur onödigt obehag. Stor kram och energipåfyllning av mig och jyckarna, vi syns!! Cissi Karlström

  SvaraRadera
 143. Är det nu väktare, polis o Malleuppfödare inblandat i denna s.k. träningsmetod (läs:kränkning av embryo gentemot hund) behövs nog filmning av det hela...tyvärr håller de varandra bakom ryggen. Kikade på klubbens hemsida o då fotogalleri o OM jag inte såg helt fel är 1 av de större inom hund med på bild...ja, ja,...Frågan är vad eller OM Skk o SBK gör något alls. Tror det enda raka är att filma, filma o åter filma. Se till att man har överbevis vid 1 anmälan. O ja, dessa könslösa embryo SKA känna på sina egna metoder oavsett yrke, titel eller. ev. kompisar. Stor eloge till dig som anmält o som kämpar, är full av beundran !!! Skriv gärna om det finns något man ute i landet kan göra för att stötta dig i detta !!!

  SvaraRadera
 144. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 145. Usch så ledsen man blir när man läser sånt här! Jag fattar inte hur man kan vara så elak mot en liten valp. Det är verkligen synd om hundar som blir utsatta för sånt här, för en hund har liksom inte så mycket att säga till om utan får bara stå där och bli slagen av sin egen matte eller husse, de ända dem kan göra är ju att rymma eller bita men som sagt det kanske dem inte får chansen till och då är den lille kraken helt hjälplös. Usch vad arg jag blir verkligen, tål inte människor som gör så här!

  SvaraRadera
 146. Jag önskar den mannen en ständig rännskita och ett svidande arsel under resten av hans liv. Fy för den lede, att uppföra sig så mot ett djur och de två som satt och tittade på utan att göra något? De kan få dras med rännskita och elände de också!!"

  SvaraRadera