25 sep. 2013

Skyddstävlingar och lite annat smått o gott

2 lägre skyddstävlingar avklarade med varierande resultat och känslor. Fasttagandet är inte klart och det kommer nog att ta sin lilla tid innan det sitter. Överfallen i transporterna funkar fint. Men däremot så måste vi få stadigare transporter. Blicken flackar och ibland fastnar den alltför länge på mig. Bara att ta fram klickern och sätta en dutt på en pinne som jag håller lite snett åt sidan. Klicka då hon tittar på dutten och lära in kommandot "titta". Slänger även på sambon ärmen ibland och klickar när hon fäster blicken framåt, då får hon bita direkt. 

Skyddstävling #1 = Klockrent spår med alla apporter in på 4min. *pust*! Helt underbar känsla i lydnaden men däremot så fastnade hon på någon skräp som hade hamnat på andra sidan hindret och fick dra till med ett DK vid sitt. Platsliggningen, hon kröp en lite bit och sen låg hon stilla. Skyddet, usel transport, går fot istället och missar överfallet. 0 på fasttagandet men bra ärmbevakning och lite sega släppanden. 

Skyddstävling #2 = Klockrent spår, alla apporter in på lika lite tid. Platsliggningen = bedrövlig. Trodde hon skulle krypa förbi mig och av planen...eller ja...det hade hon kunnat gjort om inte tiden rann ut ;) Vad har hänt med denna platsliggning?!?!? Skyddet, mycket bättre transporter och missar inte överfallet. Fasttagandet nollade vi men ärmbevakningen var jag nöjd med dock tillkämpade hon när figgen blev passiv och därmed sega släppanden. 

Nästa skyddstävling blir till våren...vi har ju ett par saker vi verkligen måste fixa nu! Men kan ärligt säga att jag inte alls är särskild inspirerad av tanken att tävla elitskydd efter vad som hände på skydds SM:et med Exit. Vad utsätter vi våra skyddshundar för egentligen?! Funderar vidare....väldigt sugen på att sadla om till mondioring istället. 


I lydnaden så har vi blivit uppflyttade till lydnadsklass elit! =D NICE! Vann Lk3 på SBM i år ....i 30graders värme! *Phew*! Duktiga hund!! 

Och korad är hon nu också!

Vad pysslar vi nu med? 

Platsliggningen - har kommit på att det är tävlingsmässiga platsliggningar som hon inte klarar av nu. Så nu tränar vi endast tävlingsmässiga sånna. 

Apportering - snabbare greppanden och vändningar samt tungapporten och fart fart fart

Krypet - hon är luftig under höger sida...vrider sig åt sidan för att titta upp på mig. Så det fixar vi till nu

Framåtsändandet - börjar länka ihop utskicket med saktagåendet och förstärker avbrottet ca 5m innan gruppen


Spåret - jobbar vi mycket med att värdesätta apporterna. Klickar och belönar med godis liggmarkeringarna, sele och kortlina. Lägger apportspår och har tagit bort all form av slutbelöning. Apporterna är där belöningarna finns. Spårandet i sig behöver jag inte lägga ner mycket tid på just nu...förutom att lägga några långa roliga och omväxlande spår lite då och då. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar