22 dec. 2012

Godkänt L-test & uppkörd!

Jupp jupp...vi klarade det! =) Otroligt kul! Blackie tycker dessutom att det är ganska så spännande att få jobba när alla andra sover...eller dom flesta i alla fall ;) 

Nå..hur gick det?

L-testet

Min spontana reflektion är att det finns för- och nackdelar med att L-testa en så passa "gammal" hund som man har gjort en del med (tävlingsmässigt). Eftersom vi har tränat väldigt mycket sök hela hösten så gick hon in och skallmarkerade stora bytet (en figurant under en stor rock) samt en figurant ute i skogen under passivitets momentet. Farten ut till figuranterna var inget att klaga på kan jag säga ;) 

Hon tyckte också att dumpen och släden var lite för intressanta för att kunna släppa direkt. Hon gick in och bet lite titt som tätt. Intressant tyckte jag då hon på MH:t var färdig med dumpen efter första inspektionen. Men kanske inte så konstigt med tanke på att vi de senaste året har tränat mycket skydd, kampa och förstärkt hennes redan stora intresse för olika föremål osv. Hon gillar att kampa...så är det bara..haha.  

Hon skötte sig som väntat på skotten (kampar utan att släppa) och gjorde ett fint uppletande och kampande med polisen. Självklart var hon även fullt hanterbar. 

Hon brast däremot (till min stora förvåning) en aning i miljödelen. Hon testades i ett rum som gick under jorden. Jag och en polis skickades ner för några trappor för att sen gå längst in och ställa oss i en gång. När dörren stängdes så blev det kolsvart...och då menar jag kolsvart! Blackie släpptes ner och meningen var att jag skulle belöna henne så fort hon hade nått fram till mig. Hon sprang ner för trapporna men hon tog sin lilla tid att komma fram till oss. För att kunna ta sig fram till oss så behövde hon också gå över ett upphöjt "hinder" av plåt(?)...hon tog sin lilla tid men kom tillslut fram och var på polisen först..sket fullständigt i mig. Det var ju han som hade kampat med henne några minuter innan...matte var ju då ointressant ;) 

Efter fick vi gå ännu längre ner under jorden in i ett rum med stora maskiner som dundrade och lät. Denna gången så skulle jag försvinna tillsammans med figuranten över ett stort rör och runt en hörna in i ett annat rum. Hon släpptes på och hade då problem med att ta sig över det stora röret i mörkret men hoppade direkt över när hon fick lite hjälp av en ficklampa. Hon prövades också i belastning under kamp på plåt och på ett bord vilket hon klarade av fint. 

Och eftersom hon hade problem med mörkret så blev hon inte godkänd att testas som polisiär sökhund. Men vad gör det? Behöver vi stöka runt i mörkret någon gång så lånar jag bara Fredriks night vision goggles ;p hi hi hi

Fick fina komplimanger av en polis för hur stabil och trevlig hon var. Man smälter när man hör sånt om sin jycke! Polisen tycket också att det var 2 mycket bra hundar som testades och som kommer att ställa upp för oss när det väl smäller!  

Passar på att gratulera Zandra och hennes Havrevingens Gaxa till ett fint L-test och godkänd uppkörning! Ni rockar! Zandra är även den personen som har tagit så väl hand om Dille de senaste året. Som tack för kärleken som hon har gett honom så har han ställt upp för henne i vått och torrt när de hamnat i knipa på jobbet! Zandra och Dille vann även Securitas SM 2011! 


Uppkörningen

Behöver jag säga att jag höll på att spy under platsliggningen? Funderade helt ärligt på att traska ur träningshallen och köra en dold platsliggning för att slippa spy framför polisen. HA ha. Men det hela gick galant. Jag tittade ju iofs inte på henne många gånger under platsen men skotten kom och hon låg kvar =D Tror knappt hon rörde en min. 

Resten gick ju lika bra! Och då var det klart! Bara att bege sig ut och jobba samma natt. 

1 mål avklarat och 2 to go ;) 

Nu återgår vi till fokus på att träna så vi är tävlingsklara till våren! 

Här kommer ett videoklipp från vår senaste inomhusträning. Vi tränade även på transporter och belönade när hon låste blicken framåt på figgen men höll en god position. 


Det händer intressanta saker nu på Kennel ProSport. Blackies syster Java eller Blanka som hon egentligen heter är parad med  Navaro vom Greifenring och är nu konstaterad dräktig! Ska bli så himla intressant att få följa dessa valpar! 

Nää....nu är det dags att hjälpa Fredrik med sillen.

FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA ÖNSKAR VI EN RIKTIGT......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar