22 mars 2012

Attityd i korgen och sökträning med ett nytt gäng!

Mitt schema är nuförtiden fullt. Har jag tur så är jag ledig 1 hel dag i veckan och den dagen ägnas så mycket som möjligt åt hund. Igår var precis en sådan dag. Vaknar och ser en klarblå himmel och att solen skiner...då var det fasen inte svårt att stiga upp, trots allt för få timmar sömn. Frulle och kaffe på det...sen packa ihop och åka iväg till Länna för att köra lite sök med Kerstin med ProSports Cola och hennes gäng. Det är så himla nyttigt träna med nytt folk, man får nya idéer och man lär sig alltid något! Något som jag tyckte var riktigt bra var hur det tillämpades total tystnad på stigen. Det märks att både förare och hund kan bättre koncentrera sig på sin uppgift. Jag har alltid tyckt att man ska vara tyst när hunden jobbar i skogen (sök-spår) men har aldrig varit konsekvent med det. Tycker att det framför allt är viktigt under inlärningen.

Eftersom vi inte har haft möjlighet att träna sök på ett tag så beslöt jag mig för att låta henne vinda 1 figge på varje sida..gå halvägs tillbaks till stigen och sen släppa henne. Hon vindade in figgarna (som låg under kammonät) snabbt och skallade relativt bra. (vi ska jobba vidare på ett mer intensivt och ihållande skall) Skickade henne sen från stigen på 2 figgar till, vilket gick sådär. Hon hade redan hunnit bli trött, inte konstigt när hon drar runt mig som en vante över stock och sten! Nästa gång ska vi börja med att kampa med figgen ute i gömman och sen dra ur henne tillbaka till stigen och skicka på direkt. Detta var ju det som funkade klockrent på henne innan uppehållet =)

Premiär för glajjorna!



Och efter söket så bars det iväg till Bromma för att träna lite skydd med Chris och hennes Gangster hund och "snälla" figuranten Daniel =D Tyckte att vi skulle träna vidare på attityden i korgen eftersom det är det vi har kört nu några pass. Blackie fick även prova på att bita i ryggen på en bitjacka, vilket hon gjorde som om hon aldrig gjort något annat! And she liked it! ;p Hon börjar också inse att hon FÅR och KAN bli arg på "elaka" figgar.

Här tränar vi ute i Blåkulla med Peter som figurant.




Det är löp på gång...snart...hoppas jag...yalla yalla! ...tävlingssäsongen är ju igång!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar