19 feb. 2012

Det är mycket nu

Men det går framåt!

För er som inte vet så har ju jag börjat plugga på FEI till strategisk inköpare! En helomvändning från det jag tidigare varit intresserad av att jobba med men något som jag tror kommer att bli riktigt roligt, man måste ju våga chansa ;) Det fiffiga är att jag faktiskt kommer att kunna kombinera mina två intressen, dvs kanske jobba som inköpare åt polisen, tullen, försvarsmakten, eller varför inte, något bevakningsföretag.

Jag har haft riktigt stor tur att få ett sånt bra schema från skolan. I snitt går jag i skolan 3 dagar i veckan och jobbar kvällar resten. All ledig tid går åt till att träna hund....nästan i alla fall.

Har sagt upp mitt medlemskap på gymet eftersom vi förhoppningsvis ska flytta till norra sidan av stan snart.....men det verkar inte gå lite smidigt som man tänkt...och därför sitter jag nu utan ett gymkort och utan icebugs (så att jag kan springa ute) och märker att jag håller på att bli galen!! *mutter mutter mutter*

Anne lyckades däremot att räddade en av mina rastlösa dagar förra veckan genom att ta mig på en 2.5 timmes promenad ute i Tyresös fina natur, tillsammans med hennes hundar.Sen har vi varit iväg och lämnat min syster på Arlanda. Hon är i Tanzania nu i ca 1 månad för att göra ett projektarbete för hennes studier (internationella relationer) och ska tydligen skriva något om hur det svenska biståndet används i landet- mycket intressant! Är ju lite smått avundsjuk att hon fick fly kylan...

Blackie fick följa med till Arlanda och tyckte det var hur intressant och roligt som helst. Hon ska ju bara fram överallt. Hon är som en nyfiken liten apa!

Linda och Blackie posar

Vi har också hunnit testa ännu en inomhushall, denna gången ute i Tullinge! Den här hallen var mycket bättre än den första. Mycket större och luftigare samt att man inte behövde städa. Vi fick ut mycket av de 2 timmarna vi var där. Ramade in Blackie från två sidor, fram och en sida med en planka och en sopkvast för att köra lite fjärr. Ville jobba med hennes bakåt läggande från stående, jobba på muskelminnet. Har testat att föra henne bakåt med godis i handen men hon blir för fixerad på godiset att hon inte riktigt uppfattar vad hon får godis för. Att rama in henne fungerade klockrent! Vi övade också på sättande under gång samt frittfölj och metall apportering. Och fy fabian va äcklig metall apporten plötsligt var igen....men med lite konkurrens från en annan hund så fixade vi tom det ;) Vilket tönt hon är! Hon ska ju absolut ha den ifall det finns en risk att någon annan snor det från henne...trots att det är en sån ÄCKLIG sak.

Blackie har fått en fleece overall för när det är riktigt kallt i bilen .....Fredrik
vill inte befatta sig med den ;)

En platsliggning i hallen, Blackie fick däremot öva på att sitta istället


Var ute och gick häromdagen....och jag har hittat mitt smultronställle! Sol sol sol och nästan helt ensamma...jag älskar det!
Snart dags för ännu en lägenhetsvisning...så nu måste jag dra runt dammsugaren en sista gång, sen är det bara att dra på sig gummistövlarna och ta sig till jobbet.

4 kommentarer:

 1. Men hallå, det där är ju MITT smultronställe sedan flera år....! Fast ni är välkomna att joina :)

  SvaraRadera
 2. HA HA HA! Jag som faktiskt tänkte på dig när jag gick där, eftersom du stannade till där efter träningen i Tullinge ;) Jag har ju totalt missat det här stället, tack för att jag också få vara där ;)...och shhhhh berätta inte för någon ;p

  SvaraRadera
 3. Hej! Var det svårt att komma in på FEI? :)
  Snälla vore tacksam om du kunde svara till min mail: isabellahilmevall@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Hej, jag ser att det är ett gammalt blogginlägg jag kommenterar på nu men jag hoppas på att få svar ändå :) Jag tänkte bara höra vad du tycker om utbildningen på FEI? Jag har tänkt söka den utbildningen nu till våren och undrar lite hur lätt/svårt det var att komma in och hur många som tas in till varje termin om du vet det? Har du något tips på bra saker att skriva i det personliga brevet i ansökan? Jag är väldigt tacksam för svar! :) Om du har möjlighet får du väldigt gärna skriva till mig på: carro.valentin@gmail.com //Carro

  SvaraRadera