16 jan. 2012

Vargmöte på Kolmården

I slutet av november åkte Fredrik och jag till Kolmården för att besöka en tam vargflock. Jag hade stora förväntningar men blev lite smått förvirrad när den där pirriga känslan av att få träffa ett "vilt" djur (den känslan som man fick i magen när man för första gången fick se de djuren i de vilda i Masai Mara i Kenya) , uteblev. Men kanske inte så konstigt då de här djuren faktiskt hade vuxit upp på nappflaska och i fångenskap..... Det kändes som att umgås med hundar i vargkostym. Men man imponerades av deras storlek, deras enormt tjocka och täta päls, tassarna, tänderna och deras flockbeteende.

Det kändes inte som om vargarna var på något riktigt topphumör den här dagen.....de va loja och lite tillbakadragna..inte så värst intresserade av oss, förutom i början när vi klev in i inhägnaden. Vädret var inte på topp....grått och duggregn...kanske påverkar vädret dom också..? eller så är de bara så vana vid besökare.

Självklart kunde vi ju inte frångå att prata lite om den heta debatten ang. vargjakten. Intressant.....behöver väl knappast berätta vart jag står i frågan.... die wolf hater die...(en tröja som Fredrik har som jag älskar).

Säger väl bara så här....är man jägare så ger man sig in i spelet när man jagar med hund. It's part of the game....when it's a fair game!

vackra Faita som är en sucker för kamerana picture says a thousand words....och den här sammanfattar Blackie =D


självklart är Fredrik en av de lyckliga första som vargarna undersöker......

Jag fick en rumpa att klia...
ett favorit ögonblick....flock ledaren, en STOR hanne bestämmer sig för att närmare "inspektera" en av besökarna....killen höll sig lugn...som tur är..


En tik som var flockens hackkyckling...låter hemskt men är tydligen något som varje flock har. Hon höll sig på utsidan av flocken och gjorde endast några få närmanden...lite sorgligt..


Alfahannen (flockledaren) ville ha kli på magen
Och när det var dags att lämna flocken, visade de tydligt att de ville följa med...=( Jag har svårt att se djur i fångenskap....det skär i hjärtat...men de har de bra...för de vet ju inget annat =/


När vi ändå var på plats så passade vi på att fortsätta in på tropicariumet. Riktigt mysigt och roligt!


Fredrik vill ha en haj.....Det fanns en springa mellan golvet och glaset som den här filuren nosade mig igenom..och han blev sur när kände min doft och kraffsade i springan med sina jätte långa och sylvassa klor... fulsöt sak!


Sen gick vi in i amazonrummet...och där träffade Fredrik två blå gula aror....

En var snäll....
Fredrik utmanade den andra....den som satt mellan honom och dörren ut...en liten detalj han inte tänkte på...

Fågeln svarade upp!

Och då vart inte Fredrik så kaxig längre...

Fredrik rustade sig för närkamp....

Men beslöt sig för att smyga förbi istället....

Slutsatsen: never mess with an angry bird!


en mini dinosaurier?


Feeling under the weather?

4 kommentarer:

 1. Oj vad häftigt, även om dom är uppfödda i fångenskap så hade jag nog blivit fruktansvärt nervös om den alfahannen gjort ngt liknande på mig ;) Stackars lilla hackkycling, gör lite ont i hjärtat :/
  Håller helt med om Die wolf hater die!

  SvaraRadera
 2. Vill också hälsa på vargarna men skulle nog också bli lite ledsen för att de är i fångenskap.... Var på tropicariet för ungefär 100 år sedan. Höll på att få med mig en kakadua ut för han ville inte kliva av min axel. För min del hade han gärna fått följa med;) //Helen & Maxa

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag måste bara få fråga, är det så att det är FM Faita som ni har?
  Jobbade som hundskötare på FHTE så det är därför jag undrar =)
  Ha de bra!

  SvaraRadera