24 aug. 2011

SBM samt MH

Better late than never!

Den 6/8 var det dags att tävla Lk 2 på SBM som hölls tillsammans med den årliga utställningen, i Knivsta. Den här gången skulle det ju gå bra! Och det gjorde det också....ja...eller förutom en liten...hurrm...stor miss i apporteringen. På den här tävlingen hade tävlingsarrangörerna använt sig av sågspånshögar som markeringar på planen. Dum som jag var lät jag inte B nosa på sågspånshögen som markerade vart vi skulle stå inför inkallning med ställande. Jag slängde iväg apporten, B rusa ut som en missil, greppade, vände om, tog ett språng mot mig, tvärnitade, satte nose i vädret, släppte apporten och försvann iväg för att undersöka DEN DÄR högen! Hörde skratten från domaren bakom mig....blev x-antal dk och när hon var nöjd med att sågspånen inte gick att äte, leka med, döda, eller jaga, ja då kom hon in med apporten. Kan man annat än skratta åt skrället? Men vi lyckades samla ihop tillräckligt många poäng för att få ett 1:a pris och en 2:a placering samt givetvis uppflytt till Lk 3 ;)

Nu har vi det lite piano med lydnaden och koncentrerar oss på brukset. Var ju meningen att vi skulle starta ett lägre spår enligt mina superplaner, men en och annan sak har kommit emellan...thats life.

Nu har vi äntligen fått ett MH gjort också! Det tog ju sin lilla tid att fixa något datum som passade. B gjorde ett riktigt bra MH.....beskrivarens ord ;) Inga rädslor, få hot/agg beteenden, inga överslagsbeteenden, inga kvarstående minnesbilder, inga problem med passagerna och stor socialkamp. Beskrivaren tyckte att jag skulle vara väldigt nöjd med att ha fått tag på en sån trevlig och sund malle! Måste jag säga att man var en stolt matte som gick därifrån ? ;)


B har ju också varit sjuk i tonsilit. Det har varit en jäkla resa med att försöka få någon veterinär att operera henne pga att hennes tonsiller inte varit extremt svullna. Men jag har ju själv märkt att hon inte varit riktigt kry till och från. Hon vart helt besatt av gräs, kunde sova non-stop hela dagarna, tog slut snabbt på träningar och hade ofta vitt skum/dregel runt munnen. Fick tillslut nog av idiotiska veterinärer som vill göra den enda utredningen efter den andra, på bland annat magen...och åkte till Veterinärboden i Åkers Styckebruk som har en kille som är känd för att vara duktig på just det här. Och efter en snabb titt i hennes hals så kunde han snabbt konstatera att hon inte mådde bra i halsen. Tack!

Nu är hon äntligen frisk och kry! Och from now on så blir det egna skyddsärmar, apportbockar, vattenskålar...osv... ;)

1 kommentar:

  1. Va kul med både lyckat MH och tävling! Grattis i efterskott till båda :)

    SvaraRadera