31 jan. 2011

We stumble but we do not fall

Väck aldrig en malle som sover!
Syskonen B myser i soffan
Bill o Bull


Ridhusträning:
Som jag tidigare skrivit så har jag haft lite problem med platsliggningen. Men har kommit fram till att jag ska sänka kraven på att hon ska ligga rakt dvs som en groda (för det är här problemen började)..och att hon istället ska få ligga som hon låg genom hela Lk 1, vilandes på ena skinkan. Har då också beslutat att byta ut mitt "ligg" kommando för platsliggningen till "lägg dig." Detta för att jag kom på att jag stötte på problem med fjärren. Hon la sig på sne på skinkan när jag la ner henne för att sen lämna henne istället för "grodpositionen," vilket försvårade uppsittningen från ligg. *gaah*! Slutsatsen blev att "ligg" ska betyda att hon ska lägga sig pladask rakt ner, vilket kommer användas för allt utom platsliggningen.
Ett annat litet hinder vi stötte på under denna dag i ridhuset var att en träningskompis påpekade mitt användande av ordet "stanna" för ställandet i rutan. "Stanna" använder ju jag i inkallning med ställande....och "stanna" i rutan innebär ju att hon tar några steg för att vända sig runt och titta på mig...vilket FÖRSTÖR mitt "stanna" i inkallningen. Så det nya kommandot som ska användas i rutan är "stop" (stanna o titta på mig). Jisses va komplicerat hundträning kan vara ibland. Speciellt alla dessa kommandon! Men vi kör på och rättar till lite saker bara.


Elin o Mr. M

Hela handen som belöning? =)

Maya är på smällen! Tror vi ;)

Maya är van vid att matte Åza ballar ur med jämna mellanrum ;)

Maxa


Puppisar?

Hopp sitt hopp" Grodpositionen"

Förbreder inför inkallning med ställande...lägg märke till hästbajsplutten som ligger framför tassarnaBlackie, den kommer att ha en stor betydelse för hur bra...host..dåligt detta momentet kommer att utföras

Matte ropar : Blackie hit! Blackie tittar på matte...nosarplutten...

Tittar på matte igen...vad SÄÄÄGER du matte??..

AHAAA!!! Du menar inkallning med apportering av hästbajsplutt!! ABSOLUT!! UTFÖRT! Fan matte det här borde vi göra fler gånger!

Blixten!

Väääldigt äckligt att apportera i torv...men lite lyckades hon iallafall

Blackie fokus var på ALLT annat än matte vid det här laget...

Idag blir det iallafall lite mer lydnadsträning ute på gårdsplan. Skithunden håller på att fälla ur också...löp på g. Ushhhh...hår överallt..och jag kan inte hitta min underbara furminator! =(!! Leta leta leta.

1 kommentar:

  1. Ha ha ha hästbajspluttar mumma
    Ditt program ser jättefint ut, lite finslip bara såå...
    /Åza

    SvaraRadera