10 jan. 2016

2015 - Ett roligt och lärorikt år!

2015 har nog varit det mest lärorika hundåret för mig hittills. Kanske för att vi har lyckats ta oss lite högre upp i klasserna, tävlar och tränar tillsammans med dom bästa och får mer och mer insikt i vad som krävs för att ligga på topp. Blackie är en helt underbar träning- och tävlingskamrat och jag har nu verkligen börjat hitta alla rätta knappar för att få henne att prestera det bästa hon kan.


 Tillsammans fullföljde vi 6 tävlingar i elit sök, tog vårt första cert på 582,5p (och även vårt högsta för året) samt ett resultat som gav certpoäng. Märkligt nog tävlade vi ingen annan gren under 2015, och det var inte alls planerat...det bara blev så då jag satsade helhjärtat på söket.


Vi startade starkt, dippade snabbt och klättrade uppåt igen men kom inte hela vägen upp. Blackie blev snabbt tävlingssmart och jag hann inte se det tillräckligt snabbt. Det verkade som att hon hade lärt sig räkna figgar, vindade från stigen, gick inte ut på tomslag och plockade figgar långt fram i rutan. Men eftersom man har fantastiska träningskamrater så fanns tips på lösningar nära till hands. Och Blackie håller nog med mig när jag säger att söket är en fantastiskt rolig gren att framförallt tävla i! ;p
Något fantastiskt roligt och helt oväntat var när vi vann en kickbike Cross Max 20HD från kickbike.se när vi deltog på årets Grand Prix tävling på GMBK!! Alla deltagare under helgens tävlingar var med i utlottningen av bland annat en kickbike. Kickbiken har gjort att vi gett oss in i en helt ny hundsport som vi kommer att tävla i, men framförallt så har jag nu möjligheten att motionera alla mina 4 hundar på ett väldigt enkelt och annorlunda sätt. Tummen upp för draghundssporten helt
enkelt!

 

  
Något jag är väldigt tacksam över är att 2015 har varit ett relativt skadefritt år (om man bortser från småskador i tassarna osv) trots ihärdig och hård träning (peppar peppar). Den enda skadan vi i en tricep som tyvärr såg ganska illa ut läkte relativt snabbt med hjälp av kylning och simning.
 
Ett helt år har vi nu varit sponsrade av Hundsimmet och är enormt glad och tacksam över att Blackie och jag kommer att vara sponsrade även i år! Jag tror bestämt att vi har simningen att tacka för vårt relativt skadefria år. Blackie fullkomligt älskar att simmet och kämpar och njuter varje gång vi är där. Simningen och vibben är ett verkligen ett komplement till vår träning som vi inte vill vara utan!
 
 
 
 Och Vilda då? Tyvärr så fick Vilda diagnosen SRMA (steroid responsiv meningit artrit, dvs hjärnhinneinflammation där orsaken är okänd, dvs inte orsakad av ett virus eller en bakterie)  i början av året och har sedan dess gått på kortison i olika doser. Förhoppningsvis växer hon ur sjukdomen och slipper då även kortison för alltid. Men för tillfället så mår hon prima så länge hon får rätt dos.

Vilda har inte varit en lätt liten dam då det har fattats en hel del samarbetsvilja och will to please...en VÄLDIGT självständig dam ...så att säga. MEN nu jäklar har jag lyckats hittat även denna lilla rackarens knappar och nu är hon faktiskt riktigt rolig att jobba med. Jag vet inte riktigt vad det blir av denna attitydsfyllda 20kgs damen ännu ..... men just tränar vi mycket lydnadslydnad och en del spår. Mondio lägger vi på hyllan tills hon är helt fri från kortison. Just det ja....drag!! Hon ska tävlas i drag tillsammans med Blackie ;p

 
Det var år 2015 det. Fyllt av äventyr och en hel del underbara stunder i skog och mark med mina fyrbenta! Mål inför 2016....ja...målet är att ha jäkligt roligt i alla fall! Nu kör vi!
1 kommentar: