29 dec. 2013

Antingen så finner vi en väg eller så gör vi en

2013 har varit ett riktigt bra år på dom allra flesta planen! Det enda jag inte är nöjd med är att vi inte var tillräckligt flitiga med att träna för att tävla. 2013 känner jag var ett år där jag experimenterade mycket med olika träningsmetoder, kände att jag tappade bort mitt eget tänkande bland alla intryck och det är kanske därför det kändes som jag stod och trampade på samma plats. Det kanske var nyttigt ändå, att testa och sålla bort sånt som inte funkade för oss och nu är jag äntligen tillbaka i mitt eget tänkande igen. Jag har fått enorm hjälp med spåret av Fredrik och har fått en helt annan syn på det hela. Jag har fått chansen att få träna med några väldigt duktiga figuranter under året och är extremt tacksam till alla mina kloka och extremt duktiga träningsvänner, mer sånt även nästa år!!

Nå, vad lyckades vi åstadkomma 2013? 
Vann lydnadsklass 3 på Svenska Belgarmästerskapen och därmed uppflyttad till ELIT! 
Korad 467p!
Och har fått testa på hur det är att tävla skyddet! Det räckte inte hela vägen fram till en uppflyttning i år och mycket beror på att jag inte riktigt lyckades hitta rätt träningsmetod för munkorgsarbetet. Men efter många intressanta diskussioner så tror jag att vi ska testa med något som jag var starkt emot i början pga Blackies väldigt höga föremålsintresse. Nu kommer jag att köra på denna metod och återkommer med resultat!
Och målen för 2014?
Tävla elitspår
Tävla högre sök
Tävla högre skydd
Tävla elitlydnad under vintern
Kvala in till SM i spår (eller sök kanske?) 

Och för er som undrar hur det gick med fallet med väktaren som misshandlade sin hund....han är anmäld till SBK disciplinnämnd.

Nu knallar vi vidare mot ett nytt spännande år! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar