15 juni 2012

Snart flyttar vi!

Jo, så är det, vi flyttar till norra sidan av stan! Det ska bli väldigt kul att flytta in i en STOR nybyggd lägenhet tillsammans med F, men det kommer att bli riktigt ledsamt att flytta ifrån min Sophie ='( Men eftersom vi kommer att ha ett gästrum så har vi bestämt att hon och syrran ska få turas om att bo hos oss varannan vecka ;p (önsketänkande). Att lämna alla hundvänner och en riktigt bra klubb är inte heller det roligaste, men har hört att Väsby Bk ska vara en bra klubb där det händer mycket. Får hoppas att det stämmer!

F har tapetserat om hallen in min lägenhet eftersom HUGE inte tyckte att det så tillräckligt dåligt ut för att erbjuda en tapetsering och vi hade lovat personen som vi byter lägenhet med att det skulle bli gjort. Och hallen ser nu riktigt snygg och fräsch ut! Nu funderar jag bara över hur jag ska hinna packa och flyttstäda innan torsdag nästa vecka. Har haft absolut 0 tid att packa innan idag och inatt går jag på en 5 nätters vända idag. Shall be interesting. 

Jag har för övrigt lämnat "korsningen som Gud glömde" bakom mig ett tag (7-Eleven korsningen Vasagatan-Kungsgatan) och jobbar numera i en uniform ute i det "fria". Tanken är att Blackie ska få bli min arbetskamrat inom en snar framtid. =) Vi har hunnit vara på 2 träningar med tjänstehundsgruppen och har fått bra omdömen och lovord, nu hoppas vi att det håller hela vägen! Häromdagen var det dags för lite objektsträning och då var vi ute på Friends Arena bygget. Säger bara en sak.....FY FABIAN VAD KUL och HÄFTIGT att vara på ett sånt bygge. 

Eftersom vi aldrig har tränat på inomhussök så mjuk startade vi. Blackie fick leta efter våran instruktör som först låg gömd bland en massa kartonger och sen i en container. Det var absolut inga problem för henne att ta sig fram överallt. Riktigt kul att se sin hund ta sig an nya miljöer och utmaningar på ett sånt engagerat och glatt sätt! Hade god lust att ringa min uppfödare och berätta vilken underbar hund jag har fått! Men nu får dom läsa det här istället ;) 


 Längst upp på andra våningen har vi också varit och knallat

 Varmt men kul matte...mera? 

Ligger du här och trycker? 

Ett skönt dopp för att få bort byggdammet var obligatoriskt


Eftersom det verkar som om att vi måste vänta ända tills Augusti, tidigast, innan vi kommer att kunna komma med i någon lägre spår tävling så jag har bestämt att börja lära in alla momenten i lydnaden för högre spår redan nu. Då kan vi bara tuta och köra så fort vi kommer med på någon tävling! 

Framåtsändandet börjar arta sig riktigt bra. Vi kämpar på med metallapporten. Hon apporterar in den men håller den som om det vore den suraste citronen...hon är en sån himla TÖNT ibland =P  Krypet jobbar vi också vidare på och försöker nu lära in vinklar (vi börjar med svaga böjar). När det kommer till ljudgivning så får jag än så länge fortfarande stå vid en vägg, bänk eller dylikt för att hindra henne från att förflytta sig åt sidan. 

Den första planen var ju att bara koncentrera mig på brukset i år, men nu börjar lydnadsnerven klia....därför har vi också tränat på rutan inför Lk3 (det ända vi behöver jobba på här är precisionen...jag vill ha henne klockrent i mitten varje gång). Mina apporter för vittringsapporteringen har blivit besudlade av diverse olika dofter och behöver genomgå doftrening. 

I skyddet så har vi äntligen köpt en bitkudde och jobbar på att hon ska backa ut ordentligt efter släppandet för att inta bevakning. Något vi kämpar lite med eftersom hon gärna vill ta till skallet här (frustration). Vi har tysta bevakningar. Eftersom det har varit dåligt med tid att komma ut och träna med våran skyddsgrupp så har jag fått träna hemma på fritt följ i munkorg. Går bra! 


 Hon kan inte ligga normalt.....

 Här är en riktigt bra grej, som jag dock inte testat ännu. Det ser ut som små ballonger som man ska trä på tassarna och skyddar mot både det ena och det andra...MEN..jag har kommit på en annan användning för dom....klor mot parkettgolvet...hur många irriterar sig inte på det? Speciellt det eviga omkring tassandet på morgonen i väntan på att matte ska vakna...*tandgnissel* ;) I must try! Finns på CRT i haninge. 
Näää nu måste vi snart ut på långpromenad och sen börja ta tag i packningen på riktigt. 

4 kommentarer:

 1. Helen Engwall2012-06-15 15:47

  Hm, vet inte om det är så himla smart att stänga in tassarna i dessa skor inne. Det kan ju lätt bli svampinfektioner då. Klipp klorna riktigt kort istället:)//Helen

  SvaraRadera
 2. He he..ne det är ju nog sant. Jo då här klipps det vart 3:e dag kan jag säga..men tror jag är känslig på klo ljud mot parkett helt enkelt ;) Det var mest på skämt.

  SvaraRadera
 3. ja usch ja nu har ni flytta... =(( gatan e sig inte lik.. =(( vem ska alla hundägare gå till nu vid problem??!!

  hoppas vi ses snart.. kram kram

  SvaraRadera
 4. Jag finns bara "på andra sidan gatan" för dig..alla andra får klara sig själva nu ;) ses snart
  Puss

  SvaraRadera