18 dec. 2011

Lite för mycket jobb och mycket för lite hund

Så har det sett ut de senaste veckorna, men är tacksam att Fredrik har kunnat komma hem nästan varje kväll och vara med Blackie medans jag jobbar kvällar/nätter. Igår kväll kom mor och syster förbi på lite fika och tog med sig Blackie hem, så idag fick jag sova ut 8 timmar innan det snart är dags att jobba sista natten. Har jobbat 8 dagar i sträck nu och det börjar kännas, speciellt när man inte orkat/kunnat gå till gymmet eller springa. Längtar....men blir ju till att springa på löpbandet nu istället för skogen...annars lär ju både Blackie och jag få utföra akrobatiska konster med tanke på hur det pendlar mellan plus och minus grader just nu...;p
<-----Blackie är sugen på amerikanska pannkakor...
Till hundsnacket.....vid förra skyddspasset så verkade Blackie förstå lite mer vad vi ville av henne. Både Markus och jag har ju testat ett antal olika metoder för att få till släppandet utan att riktigt få fram några bestående resultat. Det kan funka några gånger sen är hon där och grisar och djävlar sig igen. Jag har tränat släppanden på migsjälv och det funkar klockrent men när det kommer till en annan figge å verkar det vara lite FÖR kul för att släppa...eller så är det ju helt enkelt så att hon inte riktigt har fattat vad det är hon ska göra eller uppfattar figgens intagande av passivitet. Med andra ord så har det nog snurrat en hel del i lilla tjejens huvud de senaste träningspassen.

Det som jag tycker har fungerat bäst dock är nog när vi har använt klicker och belöning bakåt (från mig) så fort hon släpper. Ett följd problem blir ju däremot att bevakningen blir lidande. Hon släpper blicken från figgen och tittar efter mig...ganska så självklart. Vi har då varvat mellan belöning från mig och av figgen och när hon tittar på mig så påkallar figgen hennes uppmärksamhet genom ett ljud och sen ett bett. Hon får aldrig belöning av mig när hon tittar på mig. Detta kommer nog också att fixa sig ganska så naturligt när man väcker lite känslor i tjejen. Vilket vi absolut inte har petat i ännu. Det kommer nog samtidigt som vi börjar köra in henne i korg till våren.

Efter x-antal pass med tragglande med släppanden så föll polletten äntligen ner på förra passet. Det kändes också som om att hon var lite mer kä
nslofull och koncentrerad den här gången. Betten var nästintill fulla varje gång och när dom inte var det så matade hon in ordentligt. Jag kunde ansluta i bevakningarna nästan varje gång utan att hon skuttade åt sidan eller förflyttade sig ifrån mig, OCH hon släppte mycket mycket finare. WOHOOO!!! Vilken känsla! Både Markus och jag var mycket nöjda och skrattade lite...hon är ju en ganska så envis dam ibland ;) Precis som matte!

Har äntligen skaffat hem en korg från Quality K9, började bli ganska så frustrerad då korgar från alla andra verkade helt restade....skönt att man alltid kan vända sig till K9, synd bara att butiken bara finns i Borlänge...kanske lite bra..annars hade man ju shoppat loss vid varje löning. *suck*
Väntar på att Lasse som äger butiken ska färdigställa deras egen designade hundförarväst utan en massa stora loggor och trams på så att man själv kan brodera snyggt på ryggen och framsida! Håll utkik..ska komma till våren ifall jag hörde rätt!!

Körde sök med bästa gänget i veckan. Denna gången valde vi en underbar bana ute i Åva, problemet är väl bara det att vildsvinen tycker lika mycket om den skogen som vi gör. Det var vildsvinsbök precis ÖVERALLT! Och skita kan dom ta mig fasen också göra...i mängder. Svarta högar av diarreliknande bajs ÖVERALLT! ...dock till Blackies förtjusning! Äckliga djävla hund! Sökfiggen Helen blev inte så glad då jag tappade bollen hon skulle ha en en sådan hög...hihi..fy fasen vilken stank!!
Vi valde att backa lite i träningen och äntligen kunna utnyttja vinden. Jag valde då att köra en figge i varje hörn som Blackie i koppel fick vinda. När jag såg att hon ställde upp med nosen i rätt riktning släppte jag henne utan att gå tillbaka till stigen. De första två gångerna var vi ca 5-6 meter från figgen. Figgarna fick sen flytta framåt i bågar för att eliminera chanserna att hon börjar spåra från första legan till andra. Vi fortsatte att vinda in figgarna i koppel men gick tillbaka halvvägs till stigen innan jag släppte henne och till sist gick jag ända ut till stigen. Blev ca 6 skick. Vart nöjd! Däremot så hade figgen på ena sidan ett skynke som hon gömde sig under och här märkte vi att Blackie gärna trampar på figgen och försöker ta sig in och under innan hon börjar skallmarkera. hihi...legor ska vi börja ta och jobba på vid sidan om. Förövrigt så skallmarkerar hon fin fint. Men mer finns att önska =P Måste beställa ett nytt tjänstetecken till henne snart..ska bara klura ut hur den skall se ut ;)

Lydnadsmässigt så har vi tränat en del framförgående. Vi har koncentrerat oss på att få ner tempot lite. Sen har vi påbörjat lite vittringsapportering innomhus..något som fått alla Blackies hjärnceller att slåbakut ..heheh...hon vill ju liggmarkera apporterna. Men vi tar det sakta och får lite träningssupport av goa kennel kompisar.

För övrigt så har Fredrik fått hem sin nya tjänstehund. En supersöt och sprallig schäfer tik. Hon och jag har inte riktigt kommit överens om att man inte ska pipa och skrika när matte kommer hem kl 03 på morgonen och väcka varenda levande som död varelse i byggnaden...men vi ska boka in en fika och prata om saken...;)Dille, Faita och Blackie redo! Vem är hungrigast??


Till något mindre roligt men inget som stör oss är väl att resultaten från HD röntgen visade att Blackie hade en C höft (ED fri). Vilket innebär att hon inte kommer att gå i avel (hon var ju min på helfoder). Lite synd med tanke på att man själv hade velat ha en hund efter denna underbara tik med rätt hane. Vi kommer dock att fortsätta att träna och tävla som vanligt och siktar på SM ...självklart! ;)

Tackar ännu en gång Kennel ProSport för en för mig underbar och mångsidig hund!// varma julhälsningar MoB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar