16 nov. 2011

Vi är på gång

Lydnads klass 2 Stockholm Södra Bk 12/11

tävlingen på hemma klubben gick riktigt bra! Jag går verkligen in i min egen bubbla när jag tävlar. Hör och ser ingenting som händer runtomkring =p Ekipaget före mig bröt efter att ha nollat pl

atsliggningen så jag fick kuta ner till bilen med hjärtat i halsgropen, men fick snällt nog 3 min på mig att förbereda hunden. Med ett hjärta som bultar ca 1000 slag i sek, en andning som slutat fungera och en syn som blivit suddig så beger jag mig ut på plan.....nervös?...icke då ....... =<

1. Plats : 10
2. Fritt följ: 7.5 ngt segt sättande, DK, fin följsamhet i övrig
3. Läggande: 10
4. Inkallande med ställande: 10
5. Sändande med ställande: 9 tar steg vid ställande
6. Apportering: 9 segt sättande
7. Hopp: 9.5 ngt sent sättande
8. Fjärrdirigering: 8 DK
9. Helhetsintryck: 10
Sammanfattning:

Jag märker hur mycket min nervositet påverkar Blackie på fria följet. Hon blir låg, dålig kontakt och blir seg. Men efter ff, då jag har hunnit lugna ner mig lite grand så börjar hon gå riktigt snyggt mellan momenten. Jag har tränat mycket på att hon ska behålla ett snyggt ff mellan alla momenten. Jag klappar inte om henne efter varje moment utan belönar med rösten istället. Jag väljer att inte klappa om henne eftersom hon lätt blir frustrerad för att hon inte får sin belöning då och börjar hoppa och bita i mina fickor...och då är det svårt att samla ihop henne igen.

Jag ska börja träna ingångar på plan, ett förberedelse ord för fritt följ som resulterar i att hon alltid får belöning efter FF på träning. Då borde hon gå fint på tävling, trots min nervositet...;)

I fjärren så fick jag inte upp he
nne från läggande i första skiftet, men sen gick det bra. Vi har börjat köra med ett förberedelse ord för fjärren vilket har gett riktigt bra resultat, 99% av gångerna i alla fall ;). Hon blir triggad inför momentet för att hon vet att belöning kommer.

Jag var riktigt nöjd med tävlingen och fick mycket beröm för våran insats, trots att jag själv tyckte att det var mycket vi behövde jobba på. Men vill man tävla bland dom bästa så måste man ju vara bäst! Just det...vi VANN idag ;)


Lydnads klass 2 Haninge BK 13/11

Glömde ju helt bort att de alltid använder sågspån istället för koner(markeringar) och band(rutan). Och jag vet ju hur intresserad Blackie är av de där jäkla små högarna och självklart har ju vi glömt bort att träna med just sågspån på plan.

Innan vi skulle lämna plan efter platsliggningen så passade jag på att dra ut en sväng och gå fram till en sågspånshög och låta henne nosa...la henne ner på en hög..men hon märkte inte av den.. *suck* aja. Bara att köra ..

Resultatet blev:

1. Plats: 10
2. Fritt följ: 8.5 segt sättandee
3. Läggande: 9 aningen sakta
4. Inkallande med ställande: 7 DK, orolig
5. Sändande med ställande: 10
6. Apportering: 7 DK, ngt olydig
7. Hopp: 0 brevid
8. Fjärrdirigering: 10
9. Helthetsintryck: 9

Sammanfattning:

Fritt följ...ja det vanliga problemet..jag är nervös.

Inkallning med ställande: tävlingsledaren tog en hiiiimla tid på sig innan hon lät mig kommendera in henne från ställandet. Vilket resulterade i att Bla
ckie tyckte att hon hade stått där tillräckligt länge och ville nu springa bakåt för att hämta sin *belöning* (vilket alltid finns bakom henne på träning) hi hi hi. Men jag lyckades rädda det hela genom att kalla in henne precis när jag såg att hon var på väg bort och i precis samma sekund så kommenderade tävlingsledaren. Jag bara skrattade. Hon var inte orolig alls....hon ville ju bara springa och ta sin boll..köttbulle..ja..you name it. Lite roligt att detta hände dock eftersom hon aldrig under inkallning med ställande har dragit för att ta sin belöning utan att jag har sagt varsågod. Vi ska därmed trän
a på att hon ska få stå ett tag innan jag kallar in henne. För övrigt så var det väldigt få extrasteg vid

nit! ;)ställandet! Vi kämpar på. Det SKA vara en tvär

Sändande med ställande: Vilken tur att hon sket i sågspånen! YES! Rakt in och ställde sig snyggt!

Apportering: Apporten landade inte så långt ifrån en hög sågspån. FASEN-tänkte jag! Fullfart ut till apporten, greppade, MEN vände sig och tog med apporten för att springa bort och undersöka högen...anade att hon skulle hitta på något sånt så la till ett ganska så hårt dk (Blackie hit) och kom då in med apporten...var ju riktigt glad att hon inte släppte den i alla fall. Så poäng fick vi ;)

Hopp: Snett framför hoppet fanns ytterligare en hög sågspån. Resultatet blev att hon vädrade högen när hon hoppade över hindret och satte sig då vääääldigt långt ut på ena sidan. DVS...det fanns inte längre något hinder mellan mig och Miss Nyfiken i En Strut! En FET NOLLA. Ett
riktigt onödigt moment att nolla. Men men...vi lyckades skrapa ihop 161.5 poäng och ett 1:a pris!! HA HA HA! Ibland ska man ha tur!
Domaren kramade om mig och sa "Det där var riktigt bra jobbat!"
För övrigt så har vi också tränat sök och har fått både det ena och det andra att tänka på. Skallmarkeringarna är riktigt bra...tills hon ser att jag börjar närma mig henne och figgen. Då blir hon lite okoncentrerad och tittar på mig. Men det borde inte vara något svårt att fixa till.

Vi har också hunnit träna skydd 2 gånger och det visar sig att Blackie är lite grisig och olydig när det kommer till att släppa vid passivitet när det är någon annan än jag själv som figgar. Ska nog börja träna släppande med klicker och att jag belönar med bitkudde. Får se ifall det fungerar bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar