30 maj 2010

Resultat från Österbybruk 2010

BIR-Valp m. HP
"Nice head and expression. Excellent neck. Tophine should be straighter. A litte bit long in body. Enough bone. Good angulation. Regular moves."
Domare: Borges Manuel Lourei
Jisses vilken dag det var igår. Regn och tustentals skällande, arga, glada, stressade och oroliga hundar. Måste ju understryka att vi är helt novis på allt det här med utsällningar och att det mest var för en skoj grej och bra träning, och vem vet, en dag kanske vi måste tillbaka in i utställningringen för att kunna få en viss titel ;P

kl 7: 30 efter vaccinations kontrollen tog vi en kort promenad med Blackie o Baz...och Blackie höll på att ge mig hjärt attack eftersom hon inte ville bajsa...någon som hon mycket väl skulle kunna tänka sig göra inne i ringen istället. (hon sätter sig vart som helst när som helst ifall det trycker på). Men tillslut gjorde hon det hon skulle. *phew* sen tillbaka till bilen för lite frukost åt hundarna medans Janne och jag gick runt och kollade av läget. Många ringar och många tält....ja och vi som inte ens hade paraply med oss, men det fixade sig ändå.
Sen tillbaka till bilen och hämta Blackie, campingstolarna och lite diversa saker som man kunde tänka sig behöva.

Blackie lade sig tillrätta på sin filt ganska snabbt trotts alla hundar runt omkring. Fick komplimanger för hur lugn hon var och frågan ifall vi hade varit på många uställningar och om det var däför hon var så lugn? hahahah ;)


Vi gick ju sen in i ringen igen för att tävla mot resten av BIR vinnande valpar and the competition was hard =P En extremt fin amstaff, dalmatiner, alaskan malamut, flat, och en annan som liknar en aussie med kuperad svans (kommer ej på vad rasen heter). Domaren var någon väldigt känd äldre dam från Belgien. Blackie va helt slut och ville inget annat än lägga sig ner och jag hade tappat lusten totalt..var också helt slutkörd, men vi gjorde vårt bästa och fick åta hem nöjda ändå :=)

29 maj 2010

Mot Österbybruk om några timmar

Jisses måste gå och lägga mig. Nervös. :/

Och spöregna ska det göra också. Jaa jaa vi får se vad det blir av det hela..muhahah. ;)

Håll tummarna nu.

natt natt

27 maj 2010

Lite träning och god mat

Hoppträning

Duktig tjej!



Koncentrerad!

Brandie kört fullt ös!

Brandie

Brandie får massa social belöning av matte

Brandie

Blackie hittade något intressantare i gräset....godis????

Ärevarv!

Blackie

Blackie

Reeeviiiir!

Jajjjamensan tjejen!




Läggande under gång


Vi åkte en sväng till brukshundklubben och körde lite lydnad samt sektor träning (första gången) med Blackie, tillsammans med Peter och Anna-Karin. Sen fick jag se Brandie in action också och efter all träning så fick Brandie och Blackie träffas för fösta gången och det gick jätte bra, men Brandie var lite undergiven och höll sig nära marken, men Blackie gick ner till hennes nivå ..så de kröp runt och hade sig i gräset..sötnosar :P Myggen höll på att äta upp oss levande..grr!
Nu har vi ätit god mat och snart födelsedags tårta =) Men först rastning av hundarna. Blackie luktar jätte gott...barnängens pärlshampoo ;P
Grattis min Janne på din dag!

Same same but different

Igår firade vi Jannes födelsedag (en dag tidigt) så att vi kunde få trevligt sällskap av Veronica och Pa =)! Blev en överaskningsmiddag på Ko Pangan-Same same but different...jätte häftig thai restaurang vid medborgarplatsen. Dyrt men gott gott gott gott! Och ska man dit så ska man se till att ha på sig något vitt ;) black lights are the shit! Blev en stark wok med kykling färs och scampi samt glasnudlar och grönsaker till mig medans Janne beställde baby back ribs..mums! Till efterätt beställde Janne flamberade jordgubbar med cocos och vitchoklad serverad med glass och grädde...och jag tog en drink..en Junebug...blev ett mumsig avslut på en härlig middag.

Nuuu..blev det bråttom iväg till brukshundsklubben.......sen grillning och födesledagsbak åt Janne Banan.


Hipp hipp Hurrrraaaa

26 maj 2010

Uppe med tuppen

Vaknade tidigt trotts att man gick och la sig kl 3:30 igår. Aja...bara att njuta att morgonen och det fina vädret. Hundarna sover igen efter dom fått vara ute en sväng och fått frukost. Själv orkade man laga gröt åt sigsjälv.

Igår var på brukshundsklubben och jag tränade lite med Blackie, fotgående, läggande under gång, samt lite hopp både mot och från mig. Gick super. =) Fick trevligt sällskap av Blackies syster och hennes ägare (Brandie och Anna-Karin). Man skulle aldrig tro att Brandie och Blackie är syskon...två HELT olika hundar :P Brandie är ju för söt med hennes valpaktiga lek. Ska bli kul att se hur de två hundarna utvecklas.

Idag hade jag tänkt backa i min påbörjade apport träning och köra in på ett annorlunda sätt för att få bort både tuggande och lek med apporten...*suck* haha..men lite fel får man ju göra så här i början. Har faktiskt en jätte bra bok "Med sikte på 10:an" som jag får jätte bra tips från. Har också påbörjat ställande under gång.

Ikväll ska det blir riktigt trevligt...förhoppningsvis ifall allt går enligt planerna...;) Vi får se!
Sen måste jag hinna med 2km rundan också och se ifall jag kan förbättra min tid (9:36min). Tror att det går ;P

24 maj 2010

Måndag

En fartfylld dag =) Blev ett oväntat dopp för mig i drevviken när jag försökte hjälpe Blackie ur vattnet bland klipporna (snor halt). Iphonen fick visa vad den gick för (inte mycket) men kameran lyckades jag rädda *phew* Tur att luren är försäkrad.



















Baz ska bajsa högt!





Nu är det läggdags.....flocken är helt slut!
Natt natt